Január 19-én, kedden kora hajnalban az indiai rendszer szerint a Vénusz átlép a Skorpióból a Nyilasba. Egy eseménydús időszakban történik ez az újabb váltás, hiszen a retrográd Merkúr mindenkit próbára tesz, de a jegyváltás előtt álló holdcsomópontok is még sok tennivalót sűrítenek be a hátralevő 10 napra.
A Vénusz az átlépés előtti és utáni néhány órában a gandanta ponton (Skorpió-Nyilas jegyhatár) halad át, amely a hagyomány szerint nagy energiákat mozgat meg, ugyanakkor átmeneti bizonytalanságot, gyengeséget hozhat a vénuszi aszcendenseknek, azaz a Bikáknak és Mérlegeknek. Az áthaladás a 18-i estén és az azt követő hajnalon történik, és bár csupán néhány órán át tart, az érintettek figyeljenek oda.
A Nyilasban a Vénusz markánsan megváltoztatja vágyainkat és partnerünkhöz való hangolódásunkat, azaz a párkapcsolat minőségét – mindezek a témák az ő fennhatósága alá tartoznak. Megnyilvánulhat egy idea, amit kivetítünk az apára vagy a partnerre. Hajlamosak lehetünk valamilyen irányban fanatizálni partnerünket, azaz többet vagy kevesebbet vélni róla. Megnő  szubjektivitásunk. Erősödhet a vágyunk arra, hogy utazzunk vagy tanuljunk, vagy hogy találjunk egy mestert, aki mellett fejlődhetünk.
A Nyilas Vénusz a Jupiter jegyébe kerül, de tudnunk kell, hogy mindketten (a Jupiter is, és a Vénusz is) határproblémákkal járnak, azaz valamilyen értelemben hajlamosítanak a túlzásokra.
A Nyilas Vénusz innen a 6. (munka, akadályok, betegség, testtudatosság) és a 11. (jövőkép, közösségi élet, barátok, szociális érzékenység, szabadságvágy) jegyek ura. Ezért mindkét témakörben hozhat tapasztalatokat.
– A 6. uraként egyrészt a májhoz és az epéhez kötődő tüneteket hozhat, és érzékenyíthet a cukorháztartás problémáira, ezért érdemes visszafogni édesség iránti vágyunkat.
– A 11. uraként pedig egy együttműködési képességet, közösségektől, barátoktól érkező támogatottságot, és jövőnkkel való kontaktot hoz.
Az idei Nyilas Vénuszra több komplex hatás irányul. Itt tartózkodása heteiben – január 19. és február 12. között – a Nyilas jegyura hátráló periódusát tölti (retrográd Jupiter), egyfajta nehezítést róva a Vénuszra.
De erre az időszakra esik a Rahu közelgő átlépése is a jegyúr Jupiter mellé (január 29.), amely szintén vissza fog hatni a Vénuszra, mert változékonyabbá, illetve követelőzőbbé teheti vénuszi minőségeinket (vágyak, értékek, birtoklás, párkapcsolat, férfihoroszkópban a nő jelölője).
A Vénusz a Nyilasban igyekszik megtapasztaltatni velünk kapcsolati és birtoklási vágyainkat, és lehetőséget ad megérteni őket. Ezt az a tény teszi lehetővé, hogy szinte végig együtt tartózkodik a Merkúrral. A Plútóval február 5-én találkozik is, együttállásuk kisülési pont lehet ideológiai tévelygésekben.
Szeretettel
Vishakati

 

 

 

 

Write A Comment