November 14-én jól kezdődik a hét: szuperholdnak nevezett, óriási Telihold van az égen. Ez abból adódik, hogy a Föld körül elliptikus pályán keringő Hold földközeli helyzetben van, s ezért a megszokottnál lényegesen nagyobbnak és fényesebbnek látszik. Remélhetőleg tiszta idő lesz, s élvezhetjük a látványt.

A védikus égen a Telihold hétfőn kora délután áll elő, ekkor lesz pontosan szemben egymással a Kos Hold és a Mérleg Nap. Ettől számított +/- 1 napig vagyunk a Telihold energiájában, annak több-kevesebb feszültségével együtt. Külső-belső indíttatásaink, jin és jang oldalunk, önállóságunk érvényesítése és kapcsolati együttműködésünk keresi az egyensúlyát ebben a szembenállásban.

A védikus rendszerben nevezetes fordulópont ez a novemberi Telihold, amely a júliusi Telihold óta szendergő istenek ébredését is jelzi. A fordulónap a 4 hónapos pihenő, azaz a Chaturmasya  vége, amely a hindu világban a monszun időszakának lezárulását is jelenti. Az indiaiak úgy tartják,  az istenek ébredésével újraindul az élet, az év aktív 8 hónapja van előttük. Minden hosszú távra szóló, megalapozó és gyarapító folyamatot ekkor kell kezdeményezniük. Jöhetnek az esküvők, ceremóniák, fontos események.

November 16-án a Nap is belép a Skorpió jegyébe, ahol immár 3 planéta (Nap, Merkúr, Szaturnusz) halad együtt. A Skorpió Nap szemlélődő énünk elmélyülését hozza, ugyanakkor változás lehetőségét hivatásunkban, céljainkban. Ez főként december 10. körül várható, amikor a gyorsabb Nap utoléri a Szaturnuszt. Ez a nap fordulópont lehet életünkben a Nappal kapcsolatos (hivatás, apa, hatalom, főnök) témákban.

A védikus asztrológiában a Nap és a Szaturnusz nem szeretik egymást, sőt, egymás ellenségei. A Szaturnuszt szeparációs pontnak tartjuk, amely megszünteti a természetes energiaáramlást maga körül, s elhatárolja a vele találkozó planétákat, azok jelentését. Érzelmileg hűvösebb napok, a sötétség érzete lehet körülöttünk, bennünk, amikor minden lélekemelő rítus sokszorosan hálálja meg magát.

Namasté

Vishakati

 

Write A Comment