A védikus asztrológiában ismét eltelt a Kala Sarpa 2 aktív hete október 26. és november 9. között. Ekkor a holdcsomópontok tengelyével megfelezett égbolt egyik felén helyezkedik el az összes planéta, míg a másik fele üresen marad.

Ez a nagyon polarizált égi konstelláció földi életünkben úgy képeződik le, hogy szélsőséges megosztottságot hoz, valamint egyfajta tehetetlen sodródást az eseményekkel. Mindazok a nagypolitikai események, választások, szavazások, amelyek ebbe a Kala Sarpa periódusba estek, például az amerikai elnökválasztás, magukért beszélnek.

Személyes életünkben belső életünk felébresztése, ima, meditáció segíthet a kiegyensúlyozódásban. November 9. és 22. között ismét a Kala Sarpan kívül leszünk, némileg harmonikusabb idők.

Napjaink történéseinek átláthatóságát nagyban befolyásolja a Kétu-Neptunusz együttállás, amely a fizikai valóság szintjén titkokat, elhomályosított tényeket jelez, s – legalábbis december közepéig – megakadályozza a tisztánlátást. Lelki, spirituális és szeretet témákban azonban nagy ívű emelkedést, fejlődést tesz lehetővé – mindenkinek azon a szinten, ahol tudatosságában éppen tart.

Életünket színesíti november 7-től a Nyilas Vénusz. December elejéig, amíg itt időzik, idealistábbak leszünk, e felé visznek vágyaink. Értékítéletünk, kötődéseink jobban függnek világnézeti vagy morális álláspontoktól. Sok baráti beszélgetés, világmegváltó elképzelések és lelkesedés ideje. Vigyázat, megszaladhat a pénztárca, könnyebben elcsábulhatunk akár felesleges dolgokra  is.

 

November 8-án a Merkúr is jegyet vált, és 3 hétre megérkezik a Skorpióba. Elménkbe bekúszik a mélység: érzékenység, manipulatív gondolatok, metszően éles intellektus és elemző hajlamok formájában. Több gondolat dolgozhat bennünk a pénzcsinálás mikéntjéről, de foglalkoztat bennünket az elmúlás, utunk vége is.

A Merkúr pillanatnyi helyzete igen fontos, mert két „nagyágyú” is tőle függ: az ő jegyében halad  a Szűz Jupiter, s az ő energiájában van a Skorpió Dzsjéstha Szaturnusz.

A Jupiter vonatkozásában előhozhat  lappangó betegségeket, megmutathat új tüneteket, de új gyógyító képességeket is.

A Szaturnusz vonatkozásában a Merkúr a tudati dimenziókat tágítja. November 23-án éri utol a Szaturnuszt, amikor egyértelműsít bennünk mentális különbözőségeket a környezetünkhöz képest. Hozhat döntési, választási helyzetet és megértéseket gondolati, tudati működésünkkel kapcsolatban.

Közeleg a Chaturmasyát – az istenek 4 hónapos alvását – lezáró novemberi Telihold napja (november 14.). Addig érdemes nap mint nap mécses fénye mellett spirituális kérésekkel fordulni az ébredező istenekhez – nem fognak nemet mondani.

Szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment