Miközben a mélyben változatos felismerésekhez jutunk a Dzsjéstha  Szaturnusz hónapjaiban, a felszínen kisebb változásokkal rendeződik át a védikus égi kép.

A szeptember 28-án kezdődött első Kala Sarpa periódusból október 13-án szabadulunk, s ezzel megindulhat az eltelt 2 hét történéseinek, politikai, gazdasági fordulatainak az emésztése. Október 26-ig a nyugalmasabb Kala Sarpa szünetben vagyunk: a megosztottság kissé csillapul, a kedélyek némileg kiegyensúlyozódnak.

A megkönnyebbüléssel egy időben váltott jegyet a Vénusz, és belépett a Skorpióba. Itt, a változás jegyében alapjában kétféle tendenciát indít el.

Fizikai vonatkozásban minden vénuszi jelentés (vágyak, szerelem, partnerkapcsolat, anyagiak) intenzívebbé és manipulatívabbá válik.

Egy másik síkon erősödő szeretetvágyat hozhat, és a változás beengedését valamely művészi megélésünkön vagy intuíciónkon át.

A Vénusz mintegy 3 és fél hetet tölt a Skorpióban.Ennek során október utolsó napjaiban találkozik majd a Skorpió Szaturnusszal a jegy 20. fokán. A találkozó hozhat különleges megélést (megértést) vénuszi oldalunkról, azaz szeretetképességünkről, vágyaink minőségéről, művészi affinitásunkról.

A hétvége is tartogat eseményt. Október 16-án, vasárnap Telihold van a Szűz és Halak jegyek tengelyén. Addig fokozódó vízvisszatartás, alvási nehézségek, lelki érzékenység fordulhat elő, amely a pontos Telihold konstelláció (vasárnap reggel  fél 7)  után rohamosan korrigálódik. Ez a Telihold lelki munkát – magunkon vagy másokon -, gyógyító tendenciákat, erős intuíciókat hozhat számunkra.

Szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment