December 15-én a védikus rendszerben a Nap átkelt a Skorpió-Nyilas jegyhatáron, a gandanta ponton, s megérkezett a Nyilasba, a Merkúr és a Plútó társaságába. 

Itt sokkal jobban érzi magát, mint a Skorpióban. Egyrészt kikerül a Szaturnusz mellől: a Nap témái számára a Szaturnusz közelsége egy korlátozást jelentett az elmúlt hónapban. 
De az is sokat segít, hogy  a Nap a Nyilasban egy számára sokkal kedvezőbb pozícióba kerül. Saját jegye, az Oroszlán innen a 9., s a védikus asztrológiában a 9-es kapcsolat áldott, s mintegy védelemben részesíti a planétát.

A Nap tudatos énünk, egészségünk, szellemi erőnk, apaképünk, és a hatalomhoz, feljebbvalóinkhoz való viszonyunk mutatója – a jegyváltás után kedvezőbben működik. Vitalitásunk magához tér, szellemünk kitisztul, férfioldalunk előnyösebben tud megmutatkozni. 

A Nap tehát a 9. számú zodiákusban, a Nyilasban van, saját jegye innen a 9. Ezért az elkövetkező hónapot kétszeresen is 9-es témák uralják: szót kér igazságérzetünk meggyőződésünk, hitbéli kérdések kerülnek  terítékre.  Mindennapjainkban számos tapasztalatot szerezhetünk e téren, hiszen a Nyilas az élményeken át történő tanulás, vagyis a külső tapasztalás jegye.

A Plútó a védikus időszámítás szerint már 2005. februárja óta van a Nyilasban, ahol  szennyezett hitrendszereken, téves ideológiák és a jövőkép megtisztításán dolgozik. Haladása olyan lassú, hogy nem érzékeljük, csak amikor egy gyorsabb bolygó, például most a Nap, beér a jegyébe, s aktivizálja.   

A már itt tartózkodó Merkúr és a most érkező Nap a Plútóhoz csatlakozva beindíthat ideológiai, vallási fanatizmust,  annál is inkább, mert itt, a Nyilasban van egy meglehetősen intenzív bolygókapcsolat (Uránusz-Mars-Plútó T-kvadrát) energetikai csúcspontja. Ez az aspektusrendszer sok haragot és erőszakot hordoz magában. 

A Merkúr-Plútó december 19-i, és a Nap-Plútó január 5-i pontos együttállása valószínűleg nem lesz eseménytelen, mindkettő  hozhat kisüléseket, erőszakos cselekményeket.

A Jupiter jegyében, az Oroszlán Jupitertől aspektálva ismételten felerősödhet az Oroszlán országok (Franciaország, Olaszország, Románia) érintettsége. A Nyilas országokban (Magyarország, Spanyolország) is elkel a fokozott óvatosság.

Sokat könnyít majd a Mars december 24-i jegyváltása, amikor megszűnik a robbanásveszélyes T-kvadrát. Az év leghosszabb éjszakáit nagy oldásokkal tudjuk majd tölteni.
 
Szeretettel
Vishakati

 

 

 

Write A Comment