November 30-án a Vénusz belépett saját jegyébe, a Mérlegbe, s ez a lépés jelentős javulást hozott, főként a Mérleg és Bika aszcendensűeknek. Előző jegyében, a Szűzben ugyanis esésben volt a Vénusz.
A Mérleg Vénusz mégsem érzi magát kifogástalanul, s ennek oka a Papakartari jóga – egy kifejezetten csak a védikus asztrológiában tárgyalt jelenség.
A jóga kifejezés (magyarul egyesülésre fordíthatnánk) a dzsottishban egy vagy több bolygó speciális konstellációját jelenti, amelyhez valamely állandó jelentéstartalmat fűznek. Több száz jóga van, amelyek a születési horoszkópban egy életre, vagy az égen, tranzitban, hosszabb-rövidebb időszakra szólnak. Felismerésük, használatuk nagy gyakorlatot kíván. 
A Papakartari elnevezéséből „papa” annyit tesz, mint vétek, „kartari” pedig olló. A Papakartari jóga akkor áll elő, amikor egy házat két oldalról olyan házak (jegyek) vesznek körül, amelyekben malefikus bolygók vannak. A védikus asztrológiában ilyenek a Szaturnusz, Mars, Rahu, Kétu és a Nap. Ekkor a középső házban álló bolygó működése korlátozott.
Most a Mérleg Vénusz áll így: szomszédai egyik oldalról aSzűz Mars+Rahu, a másikon pedig a Skorpió Szaturnusz+Nap. Ettől a Mérlegek úgy érezhetik, hogy satuban vannak: röpülnének az erős Vénuszukkal, de mégsem élvezhetik, mert valahogy nincs mozgásterük. Vegyes érzések, hullámzó helyzetek, erős statikusság.
A Mérleg Vénusz Papakartari jógája kiterjed mindazokra a házakra (jegyekre), amelyeket aspektál. A védikus asztrológiában egy sajátjegyes vagy emelt helyzetű bolygó minden 4. jegyet aspektál, itt a Bakot, a Kost, és a Rákot. Ezért mindezek az érintett aszcendensek hasonlót érezhetnek, mint a Mérlegek, csak egy kicsit gyengébb változatban.
A Bakok a hivatásukban érezhetik a béklyót, a Kosok a párkapcsolatukban, a Rákok pedig az otthonukban tapasztalhatják. (A védikus aszcendens számításához a nyugati fokszámból 24 fokot kell levonni.)
Ennek az ollóba zárt Mérleg Vénusznak az az üzenete, hogy az érintettek élvezzék mindazt, ami megadatik, de ne most akarjanak nehéz helyzeteket megoldani, mert ehhez még 2 hétig nem sok égi segítséget kapnak. Karácsonykor azonban – ezt is beleértve – sokféle feszültség oldódik, és nagy változások lesznek az égen.
Szeretettel

Vishakati

 

 

 

 

Write A Comment