Miközben a mélyben elhúzódó, nagy változások zajlanak (Nyilas Múla Szaturnusz, holdcsomópontok munkálkodása a Rák-Bak tengelyen), amelyek egyszerre befolyásolhatják múltunk megítélését és jövőbeni céljainkat, a felszínen több kisebb fordulat is történik a védikus égen. Most lapozzunk bele ezekbe: a Neptunusz előrefordulásába, a Merkúr jegyváltásába, s a Kala Sarpa aktuális 2 hetes periódusának végébe.

November 22-én a hónapok óta hátráló Vízöntő Neptunusz fordul előre. Ez a fordulat oldódást,  finomabb érzékelést és fejlődést hoz Vízöntő témákban (közösség, barátok, szabadság, jövőkép). Ezért aztán környezetünk iránti empátiánk, szociális érzékenységünk fokozódhat, kényesebbek lehetünk saját szabadságunk, önrendelkezésünk megéléséhez, és például jövőképünk is többet foglalkoztathat bennünket.  Ezekben az időkben jobban megfogalmazódhat bennünk az igény, hogy egy számunkra értékes közösség hasznos tagja, résztvevője legyünk.

A Vízöntő Neptunusz fokozza a Vízöntő földrajzi területek átláthatatlanságát, s ezzel Oroszország vagy Lengyelország, valamint a skandináv országok viszonylatában érdemes számolni. Több olyan történésre, aktivitásra kerülhet sor, amelyek mozgató rugója, kimenetele, vagy mikéntje homályban marad, legyenek ezek bármilyen természetűek.

 

November 24-én újabb változás történik: Merkúr, az égi hírnök átlép a Nyilasba. Hangulat- és tendenciaváltás gondolkodásunkban, amely elsősorban az Ikrek és Szűzek mindennapjait befolyásolja.  A Nyilas Merkúr sok lelkesedést és optimizmust hoz életünkbe, de a már itt tartózkodó Szaturnusz és a Plútó társaságában hozhat ideológiai alapú felcsattanásokat, meggyőződéseink indulatosabb kinyilvánítását.

Nyilasbeli látogatása most nem lesz hosszú, mert december első hetében retrográddá válik, majd a védikus rendszer szerint hetekre visszahátrál a Skorpióba. Legközelebb január elején érkezik vissza a Nyilasba.

Évvégi ünnepeinket tehát a lelassult, visszafelé araszoló Merkúr hatásában fogjuk tölteni, de ez a szabadságok és a pihenés ideje alatt nem fogja annyira megnehezíteni dolgainkat, mintha szokásos munkás menetrendünk mellett történne. Arra viszont számíthatunk, hogy emésztésünk is lelassul, és minden, amit megeszünk, maradandóbb nyomot fog hagyni rajtunk…

Napjainkhoz visszatérve egy jó hír: november 25-én az aktuális Kala Sarpa 2 hetének vége lesz, és nyugalmasabb 2 hét kezdődik. Már csak két Kala Sarpa vár ránk, egy decemberben, az utolsó pedig januárban.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment