Március második hetének két fontos védikus történése van: a Nyilas jegy további terhelődése, és a Jupiter irányváltása.

A Nyilas jegyben növekszik a bolygók súlya, mert a Mars is belép e jegybe (a Plútó pedig a Nyilason belül naksatrát vált).  A Mars a szokásos 6 hét helyett 2 hónapig lesz itt, mutatva lassuló haladását, amellyel közelgő retrográd időszakára készül.

A Mars Nyilasba lépésével már 3 ártalmas, nehéz planéta (Szaturnusz, Plútó, Mars) tartózkodik a törvény, hit és ideológia jegyében. Ha csupán egyikük lenne csak a Nyilasban, már az is megterhelné a világnézeti, vallási kérdéseket.

Most azonban az történik, hogy a Plútó 15 éves mély átalakító hatását (2005 -2020. február) a Szaturnusz 2 ¼ éves (2017. október – 2020. január) itt tartózkodása fokozza, szélsőségessé teszi, a hasadásig viszi, s ezen belül a Mars jelenlegi belépése akut véleményütköztetéseket, hitvitákat, ideológiai csatározásokat hoz május elejéig.

Hogyan tagolódik a Mars haladása a Nyilas holdházakban?

Március 7. – 30. között a Kétu területen, azaz a Múlában halad.  Erős konfliktusok, sok ütközés, nyugtalan periódus várható.  Elkezdődik – vagy folytatódik – az a tünet, hogy barátságok, rokonsági szálak szakadnak el nézetkülönbségek okán. Különösen a Nyilas aszcendensek és Holdak legyenek óvatosak.

Március 31. – április 24. között a vénuszi Purvasadhában van, eközben április 2-án találkozik a Szaturnusszal. Minden vénuszi érdekeltséget megzavar, a Bika és Mérleg aszcendenst, Holdat különösen feszültté teszi. Mindennemű kapcsolatunk, együttműködésünk (pár-, munka-, családi vagy akár közlekedési) nagy megterhelés alatt lesz. Megosztottság, kettéhasítottság világnézeti kérdésekben.

Április 25. – május 2. között pedig a Nap uralma alá tartozó Uttarasadha naksatrában halad, ahol április 26-án együttáll a Plútóval. Ekkor tetőzik a magasfeszültség, kisülésekre, hatalmi csatározásokra, az én és te igazának sajnálatos, mély szétválására számíthatunk.

A Nyilas jegyben történő háborút csillapítja, hogy a jegy ura, a Jupiter az egyensúly jegyében (Mérleg) halad.  Igaz, hogy március 9. és július 9. között retrográd módban, de gyengíti a Nyilasban zajló harcias folyamatokat. Hátráló hónapjaiban amúgy visszatérhetnek lezáratlan kapcsolatok, vagy régi partnerségek utózöngéi.

Magyarország mint Nyilas ország az idei választási kampány időszakában szembesülhet a 3 Nyilas planéta hatásaival. Ha valamikor, most igazán itt az ideje a tudatos békítésnek, imának, külső-belső munkának. Ebben számíthatunk – a Mérleg Jupiteren túl – a Halak Vénuszra  és a Vízöntő jupiteri területén haladó Neptunuszra. Mindketten a hasító folyamatokkal szemben az összefogást, a jövő érdekében történő új típusú együttműködéseket támogatják.

Namasté
Vishakati

 

 

 

Write A Comment