Március eleje bővelkedik fontos védikus váltásokban. Közülük az első a Szaturnuszé: 2-án a szigorú auditor naksatrát váltott a Nyilas jegyben, s belépett a vénuszi területre (Purvasadha). Egyelőre június elejéig, azaz 3 hónapig lesz itt. (Az előző naksatrában, a Kétu energiájában a Múla Szaturnusz 2017. október végétől 4 hónapig időzött.)

Amikor egy olyan fontos planéta, mint a Szaturnusz naksatrát vált, az új naksatra ura – most a Vénusz – kerül főszerepbe. Ezzel horoszkópunk minden vénuszi eleme avanzsál, és fontosabbá válik a tranzit, azaz  az égi Vénusz aktuális helyzete is.

A vénuszi – Bika és Mérleg – aszcendensek és Holdak fogják leginkább megérezni a váltást, mert a Szaturnusz számonkérő, rendcsináló hatása érvényesülhet dolgaikban. De alapvetően mindenki számára valamennyi vénuszi téma – kapcsolódási képességünk, kapcsolataink minősége, vágyaink, biztonságérzetünk, és az ezekbe vetett hitünk, bizalmunk – megmozdulhat ebben a 3 hónapban.

Ha hozzátesszük, hogy a Kétu régi kapcsolati mintáinkon, partnerségünkön dolgoztat bennünket 2018. augusztus végéig, a Jupiter pedig a kapcsolatok jegyében, a Mérlegben van 2018. október közepéig, érzékelhetjük, hogy az egyik fő feladat most mindenki számára az együttműködési hajlandóság, képesség, partnerminőség terén való fejlődés.

Mivel foglalkozik hát a Nyilasban immár vénuszi energiában haladó Szaturnusz?

A Nyilas a hit, törvény, ideológia és vallás jegye. A Nyilasban haladó Szaturnusz olyan, mint Isten ujja: az igazság felé mutat.
Mivel a Vénusz innen a 6. és 11. jegyek ura, a Purvasadha Szaturnusz – túl hittisztító és igazságtevő szerepén – munkakapcsolataink, szolgálathoz és segítéshez való viszonyunk (6.) és közösségi, valamint jövőképünk (11.) változtatását, fanatizmustól való leválasztását, új közösségi formák és együttműködések kialakulását támogatja. Elkezd formálódni a jövő, az azt meghatározó új formációk teremtődnek meg.

Mivel a Vénusz a váltás pillanatában a Halakban emelt méltóságban van, ráadásul uralmi cserében (Parivartana jóga) a Mérleg Jupiterrel (kapcsolódásunk kiegyensúlyozójával), a vénuszi jellegek erős támogatásban részesülnek. Igen jó kilátások a Purvashada Szaturnusz hónapjaira az összefogás, egy új szintű együttműködés tekintetében.

A közeli napokban a Mars is jegyet váltott: március 7-én belépett a Nyilas jegyébe. Ezzel legközelebb foglalkozunk.

Namasté
Vishakati

6 hozzászólás

  1. Figyelemre méltó, hogy naksatra szinten is Parivartana jógának lehetünk tanúi, ugyanis a Vénusz a szaturnuszi Uttara Badrapphadában jár, míg a Szaturnusz a Purva Ashadában… Vénusz és a két sorsbolygó avagy kapcsolataink a sorsformáló erők hatása alatt! 🙂

  2. Zsolt Szpaszov Reply

    A Purva Ashada holdházat a kozmikus vizek istene: Apas uralja. A vízhez lehet kőtni a megtisztulást, lelki megújulást, megfiatalodást. A Purva Ashada korai győzelem az ellenfelek felett, az ellenségeink a tudatlanság, türelmetlenség, túlzott elmerülés az anyagi világban. A Víz a maga erejével szét tudja zúzni a legkeményebb szikákat is, nem siet türelmes, de tudja, hogy a győzelme elkerülhetettlen. Hasonlóképpen a Szaturnusz is türelemre, alázatra, tanít minket, nehézségeket állít az utunkba, ura az időnek, nem tagad meg semmit, de megdolgoztat mindenért. Ha vesszük a fáradtságot, hogy tisztítsunk a lelkünkön, gyógyúljunk, a Szaturnusz segíteni fog, hogy elnyerjük a spirituális felszabadulást.

Write A Comment