A hónap utolsó fontos védikus váltása március 27-én hajnalban történt: a Merkúr átlépett a Halakból a Kosba. Átlépésével eseménydús 9 hét kezdődik, izgalmas égi társasággal, és jövés-menéssel.

A Merkúr haladása mostanra jelentősen lelassult, mert már készülődik áprilisi hátrafordulásához. Ez az oka annak, hogy idei kosbeli tartózkodása szokatlanul hosszúra, több mint 9 hetesre nyúlik, szemben az átlagos 2-3 hetes jegyátvonulásával. Csupán június első napjaiban fog majd továbbállni a Bikába.

A Kos Merkúr eredeti gondolkodást, új mentális megközelítéseket, újító észjárást hoz. Időszakában könnyebben kezdünk és kezdeményezünk. Kevésbé kellemes hozadéka, hogy harciasabbá tesz bennünket, vélt vagy valós igazságainkért, elgondolt érvényesülésünkért képesek vagyunk agresszívebb érveket és tárgyalástechnikát is latba vetni. Fejben küzdelmes hetek jönnek.

A Kosban a Merkúr azonos jegybe került a Marssal – április 13-ig. Ennek az együttállásnak kettős a következménye: a kommunikáció és a gondolkodás manipulatívabb lehet, valamint fokozódhat a verbális és fizikai konfrontáció (balesetveszély). Az óvatosság tehát mind a szóbeli, mind fizikai interakciókban indokolt.

Az eseménydús jelleget fokozza, hogy a Kos Merkúr-Mars duóhoz április 7-én csatlakozik az Uránusz. Az Uránusz megérkezése felforgatólag fog hatni: hirtelen nagy változások, robbanás- és terrorveszély, fegyveres konfliktusok várhatók. Fejfájás, migrén, vérnyomásproblémák is gyötörhetnek majd bennünket, mert a fej – mint Kos testrész – dolgai nagy terhelés alatt lesznek. Igyekezzünk tudatosan kiereszteni a gőzt, lecsapolni az indulatokat. Szerencse, hogy a Mars és az Uránusz együtt tartózkodása a Kosban most mindössze néhány napig – április 7-13. között – tart, mert 13-án a Mars távozik a Kos jegyéből, maga mögött hagyva az Uránusz és a Merkúr kettősét.

Még a nagy áprilisi mozgások előtt az Újhold – mindig útmutató – energiájában is vagyunk: március 28-án hajnalban áll együtt a Nap és a Hold a Halakban. Ennek legerősebb üzenete az, hogy fordítsunk több figyelmet szavainkra és a mögöttük levő érzelmek tisztaságára.

Szeretettel

Vishakati

 

 

 

Write A Comment