Bolondos hónapunk erős fordulatokkal, nagy változásokkal igazolja hírét.

Főként a hónap első felében számíthatunk nagy mozgásokra, amelyek során visszafordul a Szaturnusz, a Merkúr és a Plútó, elindul előre a Vénusz, jegyet vált az Uránusz, és naksatrát a Kétu és a Jupiter. Mindezek eredményeként a hónap végére alaposan átrendeződnek az energiák.

Kivételesen sok bolygó lesz retrográd, s ez a tény megnöveli a múlt, az emlékezés, a reflexió szerepét életünkben. Ugyancsak a múlt szüremlik be a számos Kétu naksatrás planétán keresztül, hiszen a Múla Szaturnusz, az Asvini Uránusz, a Magha Rahu – különösen az Asvini Újhold idején – mind visszafordítja figyelmünket az elmúltba, hogy onnan kapjunk megértéseket, új felfedezéseket.

Fontos emlékezetünkbe idézni, hogy a bolygók az irányváltás körül néhány napig úgy nevezett stacioner (ácsorgó) helyzetben vannak, amikor bolygóerejük nagyon felfokozódik. A váltások ideje ezért is intenzív időszak.

Nézzük a nagyobb konstellációváltásokat, amelyek mindegyikéről lesz szó részletesen a maguk idejében.

Április 6. – A Nyilasba alig több mint 2 hónapja belépett Szaturnusz augusztus végéig retrográdba vált. Ennek során visszahátrál majd a Skorpióba – számonkérve a Skorpió Szaturnusz idejéből megoldatlan kérdéseket -, sőt, visszatekint a Mérlegbe is.

Április 7. – Az Uránusz a tavaly nyári rövid látogatás után immár végérvényesen belép a Kos jegyébe, hogy fejjel kapcsolatos működésünk (gondolkodás, intuíciók, ösztönös reakciók, de agresszió, önérvényesítés, harcosság is) terén közel 8 éves tanításba kezdjen.

Április 10. – Mindennapi életünk szervezője, a Merkúr retrográdba fordul a Kosban. Gondolkodásunk, közlekedésünk, napi dolgaink intézése lelassul, akadályoztatott lesz. Szintén ezen a napon a Vénusz a Halak jupiteri részére hátrál, elmélyítve érzelmi emlékeztetésünket bárminemű kapcsolati vonatkozásban.

Április 11. – Telihold a Halak Nap és a Szűz Hold részvételével. Ez a konstelláció – rímelve a retrográd Halak Vénusz és retrográd Szűz Jupiter szembenállásával – felhívja a figyelmet a test és lélek harmóniájának érzékenységére, fontosságára.

Április 13. – A Nap megérkezik kedvenc helyére, a Kosba. Ezzel a Kos bolygók dominanciája tovább erősödik, kedvező és nehéz vonatkozásokkal együtt. Egó és önérvényesítés bármi áron, bátorság és kezdeményezés, harc és ütközés az elkövetkező 30 nap gyakori témái.

Április 14. – A Kos túltengést jelentősen lecsapolja a Mars átlépése a Bikába. Ezzel a balesetveszély csökken, és a mindennapok zizegése kissé csillapodik. A lehető legjobbkor történik a Mars szelídülése, mert szintén ma a Kétu a Vízöntő marsikus szakaszába lép. Ugyancsak ma a Jupiter visszahátrál a Szűz holdi részére, múltidéző, közösségi és szociális témákat emlegetve.

Április 15. – Itt ér véget a Vénusz március elejétől tartó hátrálása, s ezzel régi – szerelmi, családi, bárminemű – kapcsolataink felelevenítése. Előreindulásával kapcsolati életünk megélénkül.

Április 20. – A Nyilas Plútó elkezd hátrálni, hogy hitbéli, ideológiai tisztító tanításában ismételtessen. Fokozódó világnézeti hasadások és ezek szembesülése várható.

Április 26. – A Kos Újhold nyomatékosítja a Kos megéléseket, ebben az időszakban ugyanis itt, Kétu-energiában tartózkodik a Nap, a Hold, az Uránusz és a retrográd Merkúr. Lehetőséget adnak kezdeményezéseink, ötleteink magasabb szintre emelésére, felszabadítására.

Április 28. – Az év legjobb napja: Aksaya Tritiya. A tradicionális indiai asztrológia azt a napot tekinti a legkedvezőbbnek, amikor mind a Nap, mind a Hold emelt jegypozícióban áll. Áldott, szerencsés nap vállalkozás, kezdeményezés elindítására, vagy egy emlékezetes eseményre. Érdemes eltervezni, mire használjuk ezt a remek lehetőséget.

Szeretettel

Vishakati

 

 

Write A Comment