Április 24-26. között hangulatilag, energiáinkat illetően, de például az időjárásban is nehezebb napokat élhetünk meg. Ennek oka az, hogy a védikus égi Hold a retrográd Mars-Szaturnusz által próbára tett Skorpión vonul át
 
Skorpió Hold minden 4. héten – amikor ideér – eseményt, bonyodalmakat, konkrét történéseket hoz, mert a Hold mindig a történések időzítője ott, ahol áll, s amivel találkozik, azt mozgásba hozza. 25-én, hétfőn reggel a Marssal áll együtt, estefelé pedig utoléri a Szaturnuszt.
 
Jó esetben – ha megértünk rá – hozhat felismeréseket, mintha hirtelen a helyére kerülne a kirakós fontos darabja. De a Skorpió Hold napjai számtalan nehézséget is hozhatnak, mert aktivizálja életünk azon területét, ami a Skorpióba jut, s amely most a két ártó bolygó tranzitja kapcsán átrendeződés alatt áll.
Különösen a Skorpió (arab, perzsa, török) országok területe, illetve a velük kapcsolatban álló folyamatok veszélyeztetettek, ezek jelezhetnek a Hold Skorpió tartózkodása napjaiban.
Az időjárás – vagy saját közérzetünk – morózussága is ezt tükrözi. A Mars-Szaturnusz együttállás (február 17.- szeptember 18.) a Skorpióban eleve hűvösebb, csapadékosabb időszakot hoz, amelyre a havonta ideérkező Hold még ráerősít. Ilyenkor számíthatunk lehűlésre, kellemetlenebb időjárásra – ebben van részünk most is.
A Skorpió Hold napjaiban lehetőség szerint még óvatosabbak legyünk, ne ezekre a napokra tegyük utazásainkat, tervezhető eseményeinket.  Ha mégis mennünk kell, nagy körültekintéssel szervezzük dolgainkat.
 
Április 25-én a Vénusz a védikus rendszerben átlép a Kosba, s csatlakozik a már ott álló Naphoz és a Merkúrhoz. A Kos Nap sokat emel energiaszintünkön, vitalitásunkon, de a mellette álló bolygók érvényesülésén is. A csatlakozó Vénusz sok szenvedélyt, sok vágyat hoz, a birtoklás igényét. Sokunknak fontosabb lesz, hogy felhívja magára a figyelmet, valami módon jobban tudjuk majd képviselni magunkat.
Vegyük azonban figyelembe, hogy  Kos dolgaink lendületét jócskán megtöri a jegy urának, a Marsnak a hátrálása. S újabb érdekes fordulatot hoz néhány nap múlva (28-án) a Kos utolsó fokán visszaforduló Merkúr, amely tovább lassítja majd dolgainkat. 
Szeretettel
Vishakati
 

 

 

 

Write A Comment