Miközben a retrográd Merkúr meglehetősen összekuszálja napjainkat, s benne gondolatainkat, ügyeinket, a Nyilasban pedig három ártalmas planéta szítja a kedélyeket, április közepétől kedvező fordulatok is várhatók a védikus égen.

Az első érezhető váltás április 14-én van, amikor a Nap megérkezik a Kosba, egyik kedvenc jegyébe. Itt remekül érzi magát. A Naphoz tartozó jelentéstartalmak (szellemiség, életerő, alkotó- és vállalkozókedv) kibontakoznak, fokozódó vitalitás, tobzódó kreativitás, pezsgő vállalkozó kedv indul be. A Napnak jót tesz az is, hogy kikerül a Nyilas Mars zaklató aspektusából.

A következő napon, április 15-én mindannyiunk örömére a Merkúr direktbe fordul. Március 23-tól tartó – 3,5 hetes – retrográd időszaka igazi kaotikus időszak volt, nem csak a hátráló jelleg miatt, hanem mert az időszak alatt a Merkúr mindvégig leggyengébb jegyében, a Halakban volt. A Halak Merkúr eleve nem sok jót ígér a merkúri vonatkozásokban (kommunikáció, közlekedés, utazás, média, adminisztratív ügyek), s ezt terhelte még a retrográd jelleg miatti akadályoztatás, lassulás, múltba fordulás.

Lelkileg, spirituálisan azonban profitálhattunk ebből az időszakból is, a világ dolgai és saját ügyeink közötti új összefüggések felismerésével. Lehetőségünk volt a múltbeli történések megértése révén jelenünk megértésére, gyógyítására. Kaptunk pihenőidőt is, bár ezt sokszor kényszerű tétlenségnek, várakozásnak érezhettük.

Mindezekből ezen a napon kilendít bennünket az előre lóduló Merkúr, amely május 8-ig azonban még kevéssé szeretett jegyében marad. Itt, a Halakban  esésben van, s ez a tény kedvez a csúsztatásoknak, mellébeszélésnek. Üzleti vonatkozásokban, kommunikációban megtévesztést, félreérthetőséget okozhat. Érdemes kétszer is ellenőrizni a kapott információkat, híreket.

A következő hétfőn (április 16.) hajnalban Újhold van a Kos elején (Asvini), az Uránusz szoros közelségében. Új energiák, friss lendület, markáns változások várhatók ezen a napon, és ez a tendencia érvényes lesz az elkövetkező 4 hétben. A változások vonatkozhatnak saját vállalkozókedvünkre és önmegvalósítási elképzeléseinkre, de érinthetik együttműködési, kapcsolati oldalunkat is. Az időszak szlogenje a „megújulás gyors és markáns változásokon át” lehetne.

Április 18-án, szerdán pedig az év legjobb napja (Aksaya Tritiya) következik a védikus asztrológia szerint, de erről majd legközelebb.

Szeretettel
Vishakati

 

1 Comment

  1. Csodaszépen szól ennek az időszaknak a szlogenje – megújulás gyors és markáns változásokon át – és milyen igaz!
    Namaste, Kati

    Edward

Write A Comment