Minden évben április második felében van egy olyan nap, amikor a két fővilágosító, a Nap és a Hold a lehető legkedvezőbb asztrológiai helyzetben van. A Nap a Kos jegy Asvini területén, a Hold pedig a Bikában helyezkedik el.

A védikus hagyományban ennek a kiemelkedően jó konstellációnak a napja az Aksaya Tritiya nevet kapta, s nagy népszerűségnek örvend India szerte. A helyiek előszeretettel ajándékoznak aranyat egymásnak, és úgy tartják, ez a nap áldással kísér bármely tevékenységet.

Nálunk idén április 18. szerda délelőtt – budapesti idő szerint reggel 6 és 12 óra között – lesz ez a remek csillagállás, amelyet érdemes valamilyen fontos célunkhoz kezdőnapnak tekinteni.

Felújítás, alapítás, tervezés, egy stratégia, kampány vagy honlap indítása, helyiség avatása – bármihez áldott időpont. Lehet már elvégzett dolgot is megerősíteni, például már elhelyezett yantrákat újra szentelni, és lehet a jövőre is dolgozni: azt a tevékenységet jelképesen elkezdeni, amely fizikailag valamiért még nem lehetséges. Például egy felújítás szimbolikus megkezdése is lehet ilyen: beverni az első szöget vagy kicsit megbontani a burkolatot a tervezett helyszínen.

Az Aksaya Tritiya bearanyozza a napunkat április 18-án, aznap hajnalban azonban más is történik a védikus égen: a Szaturnusz 4,5 hónapra (szeptember 6-ig) hátrálásba kezd. Ettől kezdve – a védikus szabályoknak megfelelően – egyszerre hat a Nyilasban és a Skorpióban, számon kérve karmikus adósságainkat (Skorpió) a hit, világnézet és igazság (Nyilas) témáiban.

Jelenleg a Szaturnusz a Nyilas vénuszi energiájában (Purvasadha) halad, itt fog hátrálni június 5-ig, erősen próbára téve kapcsolatainkat és ideáinkat, akár múltbéli szituációkat idézve magánéletünkben és azon túl is.

Június 5-én visszaér a Múlába, a Nyilas Kétu-területére, ahol szellemi beágyazódásunkat, spirituális gyökereinket vizsgáztatja. Ismerjük ezt az energiát, járt már itt a Szaturnusz 2017 tavaszán és 2018 telén is. Arra emlékeztet majd, hogy a Múla Szaturnusz az igazság és a rend őreként jár el, s ahol nem ezt találja, átrendezi az életünket.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment