Május 9. egy igazán jó nap az idei évben. A hindu tradíció szerint az év legjobb napja (Aksaya Tritiya) az, amikor a két fővilágosító, a Nap és a Hold is a lehető legkedvezőbb helyükön van. Az idei pontos időszak a védikus asztrológusok körében némileg vitatott: van, aki a május 8-át tartja annak, és van, aki 9-ére teszi (jelen sorok írója az utóbbi napra). Örüljünk, hogy ilyen kellemes dilemmánk van, s élvezzük mindkét májusi napot. (Az év második 10 milliószoros napja május 21-én lesz.)

A nap másik áldásos történése az, hogy délután a Jupiter – 4 hónap hátrálás után – elindul előre. Ezzel egy sokak számára nyomasztó időszak – amely több bolygó egyidejű hátrálásából adódik – lassan-lassan elkezd megszűnni, az érezhető gátoltság oldódik.

A nagy jótevőnek is nevezett Jupiter direktbe fordulása minden témáját meglódítja. Tanulással, hittel, apával kapcsolatos tapasztalásaink ismét előremutatóak lesznek. Jogi dilemmánk, igazságkeresésünk, spirituális nyitásunk ismét kapukat – és mestert – talál. Élvezzük a direkt Jupiter áldásait!

A jupiteri aszcendensek, a Nyilasok és a Halak megkönnyebbülnek, eddigi helyben toporgásuk helyett új, előrevivő események indulnak életükben, és lassan a helyükre kerülnek.

Ne felejtsük el azonban, hogy a Jupiter mindig építi a túlzásokat bennünk és körülöttünk. Amikor az Oroszlánban van, jócskán felfújja az egót, a férfioldalt, de a kreativitást és vállalkozó szellemet is. A Jupiter egyelőre a vénuszi energiában áll (Purvaphalguni), és részben a szenvedélyeket táplálja bennünk, részben a társasági lét és művészetek felé fordít bennünket.

A Jupiter augusztus közepéig az Oroszlánban halad, akkor fog majd jegyet váltani (a Szűzbe). Amíg az Oroszlánban van, itt tartózkodása egy folyamatos huzakodás a Rahuval. Érdemes aktív irányba fordítani ezeket az energiákat, kézbe venni dolgainkat, kezdeményezni: próbáljuk a Rahu energiáit vitorlánkba fogni.
Ahol a horoszkópunkban az Oroszlán jegye, benne a Jupiter-Rahu együttállás van, azon az életterületen lehetőségünk van ugyanis a Rahu anyagias, ösztönző energiáit dolgaink építésére, megvalósítására használni. Ha ezt nem tesszük, könnyen lehet, hogy szorongással, az ismeretlentől való félelemmel találkozunk.

Jó szelet, örömteli élményeket kívánok szeretettel

Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 

 

 

Write A Comment