Pünkösd napjaiban a még mindig nagyszámú retrográd bolygó és a Nap jegyváltása határozza meg az energiákat a védikus asztrológia rendszerében.

A Skorpióban hátráló Mars és Szaturnusz gondoskodik a hűvös, változékony, csapadékos időjárásról, és csak néha enged kitekintést a kék égre és napsütésre. Hátráló kettősük sokunkban megidéznek visszatekintéssel, elmúlással, veszteségekkel kapcsolatos emlékeket, érzéseket is. Nem búcsúzni kell, hanem örvendezni, hogy itt vagyunk, itt vannak szeretteink, és mindazok, akik tükröt tartanak fejlődésünkhöz.

A hátráló Mars jegyében, a Kosban retrográd Merkúr enyhén szólva blokkolja gondolkodásunkat, mozgásunkat, utazásainkat és materiális szervezkedéseinket, s csak azokat engedi, amelyek valami módon a múltba visznek bennünket. Most nem a haladás, gyarapodás ideje van, hanem a restaurálásé. Mehetünk régi gondolataink és megéléseink helyszíneire, találkozhatunk hajdani életünk szereplőivel, rendbe tehetünk valamikori mentális tartozásokat magunk vagy mások irányába. (Ezt a folyamatot támogatja a Skorpió merkúri részén haladó Dzsjéstha Szaturnusz is.) Nyakig ülünk és dolgozunk a múltban.

Működik  az Oroszlánban a Rahu és az – immár direkt – Jupiter egymáshoz közelítő fényszöge. Egós, férfioldalt, hatalmi képletet erősítő vagy próbára tevő, anyagias tendenciák, amelyek cselekvésre és önmegvalósításra ösztökélnek. A közelítő fényszög kölcsönösen felerősíti hatásukat. Június második felében lesz majd pontos együttállásuk.

Május 14-én a Nap megérkezik a Bikába. Ezzel szellemünk, vitalitásunk kilép a Kosból, kissé lelassul, átveszi a földies, szilárd Bika tempóját. A Nap itt tartózkodása 30 napjában mindannyiunk számára fontosabb lesz a természet s annak minden részlete, de a birtoklás, a föld, a tradíciók is szót kérnek majd.
Az értékközpontú Bika Nap visszahat a jegyében (Oroszlán) haladó Jupiter-Rahu duóra is, és a hatalmi törekvések anyagi vonzatát jobban kihangsúlyozhatja.

Az időszak továbbra is megterhelő a Skorpiók és Kosok számára, lassítja a merkúri aszcendenseket (Ikrek és Szűz), felfokozza Oroszlán területünket, és próbára teszi erőbeosztásunkat.

Türelem, szemlélődés, a lassítás tudatos  elfogadása remélhetőleg rózsát terem.

Nagy szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment