Pünkösdi hónapunk nemcsak a Bika Merkúr jegyváltásával – s vele egy gyakorlatiasabb gondolkodással, életvitellel – indult, hanem a június 3-i Vénusz-Uránusz együttállással is. Utóbbi konstelláció sajnos erőszakhullámot hozott Londontól Torinóig, terrorcselekményeket, lövöldözést, BL döntő utáni tömegpánikot, de különös balesetek és időjárási turbulenciák is megjelentek nyomában.

Bár ezek a történések az Uránuszhoz kapcsolódnak, más miatt is nyugtalanabb idők következnek. A Szaturnusz jegyváltásához kapcsolódóan ismerős lehet a gandanta zóna, vagyis amikor egy bolygó egy vizes és tüzes jegy határán, a jegyhatár körül +/- egy fokon belül levő „csomón” küzdi át magát. A jelenlegi gandanta a Skorpió-Nyilas jegyhatáron ismét átkelő Szaturnuszhoz kapcsolódik.

Januárban a jegyváltáshoz készülő Szaturnusz a Skorpió oldalról lépett ebbe az  érzékeny zónába, most viszont a hátráló Szaturnusz a Nyilasból araszol vissza. A hátráló bolygók mindig bizonytalanabb energiákat hordoznak, ezért jelenlegi gandantában tartózkodása –  június 7-től július 5-ig – kényesebbnek ígérkezik, mint a januári. Maga a jegyváltás, azaz a Skorpióba történő visszalépés június 21-én történik majd meg.

Minden esetben, amikor egy nagybolygó fontos határ átlépéséhez készül, összezsúfolja és behajtja a tennivalókat. Most itt, a Nyilas jegyhatárhoz közeli részén, a Múla naksatrában nagyobb számban fordulhatnak elő lezárandó feladatok, elkönyvelendő veszteségek.

Ezeket az elengedéseket a Kétu energiás planéták (Kos Asvini Uránusz, Magha Rahu, és hát maga a Múla Szaturnusz) idézik elő, mivel a Kétu mindennapi életünkben  túlhordott dolgaink befejezését hozza. Olyan lezárásokra számíthatunk, amelyekre már megértünk, meg kellett volna lépnünk, de valamilyen okból elodáztuk a lépést. Most a jegyváltásig, június 21-ig számíthatunk az univerzum segítségére.

A jelenlegi gandanta valamennyiünket mozgalmasan érintheti, mégis leginkább a Nyilasok és a Skorpiók, valamint a szaturnikus Vízöntők és Bakok fogják megérezni. És jobb, ha már most beírjuk naptárunkba: miután a Szaturnusz megjárja régiúj jegyét, a Skorpiót, októberben ismét bekerül a gandantába, hogy aztán majd folytassa útját a Nyilasban. A 2017-es év tehát háromszor tartogatja számunkra az amúgy kb. 10 évente előforduló Szaturnusz-csomó leküzdését.

Bár a gandanta elvileg elkerülhetetlen fordulatokat hoz, érdemes kellő óvatossággal és tudatossággal, és főként türelemmel kísérni a fejleményeket.

Szeretettel
Vishakati

Write A Comment