Január 21-én a Hold izgalmas arcait mutatja. Közel egy éve volt részünk hasonlóban, a mostani azonban Magyarországról látható Holdfogyatkozással is jár.

Január 21-én hajnalban Telihold van, amelynek során a Bak Nap-naksatrájában (Uttarasadha) levő Nap és a Rák szaturnikus naksatrájában (Pusja) levő Hold áll szemben. Ez a Telihold a hatalommal kapcsolatos felelősségről kérdez bennünket: hogyan gyakoroljuk hatalmunkat, bármilyen aprócska is az, és hogyan viszonyulunk bárminemű tekintélyhez, amely fölöttünk tornyosul. Üzenete: világszerte megindulhat az átalakulása annak a megosztó hatalomnak, amely kizárja a szeretet, elfogadás és integritás kategóriáit.

Ez a Telihold a holdcsomópontok közelsége miatt teljes Holdfogyatkozással jár, amely Magyarországról is látható január 21-én hajnalban. Időtartama 2 óra 12 perc, a tradíció szerint ennek megfelelően 2 1/5 hónap a Holdfogyatkozás hatásának várható időtartama. A fogyatkozások ugyanis a nevüknek megfelelően egy téma elsötétülésével, valamely energia vagy analógia csökkenésével járnak. A jelen Holdfogyatkozás hatása alá eső időtartamban – hozzávetőleg április elejéig – változékonyságra, sok eseményre számíthatunk.

Ezt a Teliholdat a Földhöz való relatív közelsége miatt a szokásosnál nagyobbnak látjuk, innen a szuperhold kifejezés. Mivel a fogyatkozás idején a Holdra vetül a Föld vöröses árnyéka, ettől pedig a kissé félelmetes vérhold nevet kapta. Mindezek hangzatos címkék, amelyeknek nincsen asztrológiai hatása. Maga a Holdfogyatkozás napja azonban egy érzékeny nap, amikor testi gyengeséget is érezhetünk, és mentálisan sem vagyunk nagyon döntésképesek, ezt érdemes figyelembe venni.

Szintén ezen a napon Jupiter-Vénusz együttállás van a Skorpió merkúri energiájában (Dzsjéstha). Jupiter a guru, Vénusz pedig a vágy, a szenvedély. Tanítást kaphatunk szenvedélyeink mélységéről és átalakulásáról, és megértést arról, hogy az eszünkre vagy a szívünkre  érdemes-e hallgatnunk.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment