A védikus rendszerben elindultak a júliusi változások, s ezek egyike a Vénusz átlépése az Oroszlánba. Ennek a viszonylag gyors mozgású planétának most azért nagy a jelentősége, mert a hónap végén nagyon tanulságos retrográd kirándulásba kezd.
A Vénusz az egyik legjóindulatúbb bolygó, csupa kellemes jelentéssel. Vágyak, kapcsolatok, művészetek, anyagiak, szépség, luxus, járművek – megannyi vonzó téma, de ő is csak akkor tudja legszebb arcát mutatni, ha az adott jegyben jó a fogadtatása.
Márpedig a Vénusz nincs baráti viszonyban az Oroszlán urával, a Nappal. Ilyenkor kicsit sérül a hozzá fűződő képességünk, és például nem tudunk jól vágyni, vagy nem tudjuk vágyainkat összpontosítani. De mire vágyunk akkor, amikor a Vénusz az Oroszlánban időzik?
A Vénusz saját jegyei innen a 3. (Mérleg) és a 10. (Bika), s ezek a házjelentések kerülnek most be az Oroszlánba. A mindennapokban ez egyrészt azt jelenti, hogy megnő az igényünk arra, hogy időnket kellemesen, társaságban, például harmonikus sporttal, mozgással, tánccal töltsük. Nem küzdeni akarunk és megmérettetni, hanem jóleső dolgokkal tölteni napjainkat.
 
Egyúttal megemeli a késztetést arra, hogy stabil hivatás, karrier érdekében tegyünk lépéseket, amely anyagilag is megtámaszt bennünket. Megnő vágyunk a szilárd háttérre, az anyagi érvényesülésre.
Az Oroszlánban – ahol fontosak az egó vágyai, a külsőségek, a minőség, a kreativitás – a Vénusz megtalálja közegét, s mindannyiunkból előhozza a szépérzéket és az alkotási vágyat. Ráérzünk arra, milyen jóleső szépen kommunikálni, fontosak lesznek az ízlésbeli dolgok. És hát megizmosodik vénuszi természetünk, kapcsolatra, szerelemre való vágyunk. A Jupiter Oroszlánba lépése előtt pár nappal kóstolót kapunk abból, hogyan kerül egónk a középpontba.
Ugyanakkor van egy fontos korlátozó tényező: a Vénusz az Oroszlánba lépésével bekerül a Szaturnusz aspektusába (asztrológusoknak: a Skorpió Szaturnusz az indiai rendszerben a Bak, a Bika és az Oroszlán jegyekre gyakorol hatást skorpióbeli tartózkodása teljes, 2,5 éves időtartamában). Ez azt jelenti, hogy a Vénusz mindennemű törekvése a földi örömökre, kreativitásra, kapcsolatok teremtésére és belakására teljes egészében a Szigorú Öreg felügyelete alatt áll.
Nézzük most a Vénusz részletes haladását, amely az irány- és jegyváltás miatt nagyon bonyolult lesz:
 
Július 5-25.Oroszlán Ketu-energia (Magha), majd 25-én itt visszafordul, és augusztus 13-ig ebben az energiában hátrál – régi, feldolgozatlan kapcsolati emlékek újragombolása, lezárása. Lehet találkozás régi szerelmünkkel, aminek akár folytatása is elképzelhető, de az biztos, hogy eldőlnek a nyitott kérdések;
 
Augusztus 13-án behátrál a Rák jegyébe, és annak merkúri területén halad szeptember 5-ig: újra a Rákban van a Vénusz,  újraindul az érzelmi emlékezés, hullámzás;
 
Szeptember 5-én a Rák merkúrinaksatrájában (Aslesha) előreindul, és szeptember 30-án ismét belép az Oroszlán Ketu-területre, október 17-ig. Ez egy érdekes visszakérdezés lesz arról, sikerül-e átrendezni, feloldani a vénuszi ismétlés témáit, az esetleg visszahozott régi kapcsolatot hogyan sikerül dűlőre vinni;
 
Október 17-30. – Oroszlán vénusziterülete (Purvaphalguni) – duplán vénuszi a hatás, nagy társasági élet lehetősége, kellemes időtöltések, szövetkezések karrierépítésre;
 
Október 30. – november 4. – Oroszlán Nap-energiájában (Uttaraphalguni) – erős apai, hatalommal vagy férfi oldalunkkal kapcsolatos dilemmák, annak felkérdezése, milyen a viszonyunk az egónkkal, mennyire öncélú a létezésünk, milyen a kapcsolódásunk a többiekhez. 
Az sem mellékes, hogy a Vénusz 3-szor találkozik pontos együttállásban a Jupiterrel:
július 1-jén, augusztus 5-én és október 25-én. Két kifejezetten jóindulatú bolygóról van szó, amelyek mégsem szeretik egymást, és találkozásaik a szélsőségek, kicsapongások, túlzások jelzőpontjai.
Egy gyors haladású bolygót vizsgáltunk most egy izgalmas helyzetben, amely a szokásos 1 helyett 4 hónapot tölt az Oroszlán jegyében és annak vidékén. Próbáljunk odafigyelni tanítására, élvezzük a sokféle kellemes helyzetet, amit hoz, és rendezzük régi függő szálainkat.
Szeretettel

Vishakati

 

 

 

 

Write A Comment