A Jupiter július vége óta tartó, oroszlánbeli útján eljutott a jegy utolsó fokára. Itt fordul most vissza, és 4 hónapon keresztül – május 9-ig – retrográd módon mozog. A védikus asztrológiában a Jupiter neve Guru. (A szankszkrit gu szótag annyi, mint sötétség, ru pedig elűzni. Guru a neve annak, aki képes a sötétséget eloszlatni.)
A tapasztalatszerzésen keresztül tanító, retrográd Jupiter minden Oroszlán témában és helyen ismételtet
Így a hatalom és egó témáiban, a vezetés (legyen az „sima” főnök vagy kormányfő) viszonylataiban, lelkünk férfioldaláról(animus), apával, apasággal kapcsolatos dolgokban.
Egészségi vonatkozásokban is, mert a szív és a keringés tartozik e jegyhez, valamint a gerinc központi tartófunkciója.
Hely szempontjából az Oroszlán országok (Francia-, Olaszország és Románia) ismét többet szerepelhetnek a hírekben. 
A Nyilas és Halak aszcendensűek számíthatnak arra, hogy dolgaik némileg lelassulnak, csökkentett üzemmódba kerülnek.
Ismét könnyebb vagy nehezebb tapasztalatokat szerezhetünk mindezekről, mert a Guru felülvizsgálja, mennyit fogadtunk be, tanultunk magunkról az elmúlt bő 5 hónapban. Érdemes magunkban is vizsgálódnunk, mi minden történt velünk ez idő alatt.
Arra is számíthatunk, hogy a Jupiter mint a bölcsesség, tanulás, hit, ideológiák és vallás planétája saját témáiban is felkérdez, firtatja véleményünket, felszíthatja a kedélyeket, ami összetűzésekhez is vezethet.

A retrográd bolygók az indiai rendszerben két jegyben is működnek és erősebbek, mint az előrehaladók. Ezért a retrográd Oroszlán Jupiter visszamegy a Rákba, ahol emelt minőségben járja körbe érzelmi oldalunkat. Kicsit olyan, mintha a Rák Jupiterkorszakába mennénk vissza, pontosabban ott is lennénk, és az Oroszlán Jupiterben is.
Különleges hetek ezek, mert a hátráló Jupiter mintegy helyet csinál a 3 hét múlva – a Szűz felől – ideérkező Rahunak. Amikor majd belép mellé a Rahu, mintha aszfaltos helyett földútra érnénk, mindannyian érzékelni fogjuk a hirtelen megváltozó energiákat, viszonyokat. Hosszú együttállásuk január 29. és augusztus 11. között fog majd tanítani.
 
A hagyományok szerint a lassú bolygók – mint a Jupiter is – váltását a fordulópont körül illik méltó tevékenységgel megtisztelni. Így például meditációval, elcsendesedéssel, de azzal is lehet, hogy aktuálisan végzett tevékenységünket – legyen az hivatali vagy háztartási munkánk, vagy egy blog megírása – képletesen felajánljuk a visszaforduló Gurunak. 
Borostyán, sárga zafír vagy más sárga kövek viselése szintén támogatja a hátráló Jupiter időszakát.
 
Namasté
Vishakati

 

 

 

Write A Comment