Február legfontosabb égi mozzanata a Mars hónap eleji Kosba lépése, ahol nemcsak erőre kap, hanem erős indulatokat, nagy energiákat indít be, egy jegyben az Uránusszal. Balesetveszélyes, mozgalmas időszak kezdete. A hónap kiemelkedő napjai február 11-14., amikor nagyon közel van egymáshoz a Mars és az Uránusz. Hirtelen történések, agresszív konfliktusok, természeti csapások követhetik együttállásukat.

A hónapot végigkíséri a két holdcsomópont közeledése a Bak-Rák jegyhatárhoz, hiszen ők március 7-én fognak jegyet váltani. Mielőtt ez a nagy hatású váltás megtörténik, jelenlegi helyükön sürgetik a maradék idő kitöltését, karmikus feladataink teljesítését.

Egész hónapban folytatódik a direkt tendencia, azaz az összes bolygó fő haladási irányának megfelelően halad, támogatva a az előretekintést, fejlődést.

Nézzük a naptárban a nagyobb változásokat.

Február 4. – Újhold, azaz Nap-Hold együttállás a Bak közepén, a Sravana naksatrában. Rajtuk kívül itt tartózkodik a Merkúr és a Kétu is. Kapcsolati mintáink felismerése és kijavítása, ezzel kapcsolatos felelősségünk vállalása az üzenet. Ez az Újhold egyúttal lezárja a január 21-i Holdfogyatkozást követő nehéz energiákat, felfrissülünk.

Február 5. –  A Mars belép egyik saját jegyébe, a Kosba. Ezzel megerősödik a tettvágy, lendületet kapunk. Itt tartózkodása – március 23-ig – ugyanakkor az Uránusz szomszédsága miatt a rázós, hirtelen változások, az agresszivitás, a túl sok és nehezen kezelhető indulat időszaka. A természet is megmutathatja erejét földrengések és vulkánkitörések formájában.

Február 7. – A Merkúr átlép a Vízöntőbe, s ezzel megválik a Bak mostanában nehéz energiáitól. A Vízöntőben nyitottabb, csevegősebb időszakot hoz, ahol fontosnak érezhetjük megmutatni lexikális tudásunkat, jobban keressük a társaságot. Szintén ezen a napon Mars-Ráhu-Kétu pontos fényszög, a holdcsomópontok által kijelölt feladatokban az aktivizálódás napja.

Február 11-14. – A Kosban a Mars-Uránusz együttállás napjai, ekkor legmagasabb a tenzió. Éles, hirtelen történésekben, szóban vagy tettben bekövetkező, kiszámíthatatlan eseményekben, közlekedési, ipari balesetekben, vagy akár fegyveres konfliktusokban csúcsosodhat ki. Ha tehetjük, lassuljunk le, legyünk óvatosak, a nagy aktivitásokat ne mostanra időzítsük.

Február 14. – Valentin napon a Nap a Vízöntőbe lép, s ezzel ő is kiszabadul a Kétu nyomasztó társaságából. A Merkúrral együtt felélénkítik a társasági életet, közösségi élményeket hoznak, s szabadságvágyat.

Február 15. – A jegyváltáshoz készülő holdcsomópontok a jegyhatárhoz képest 1 fokon belülre kerülnek. Zsúfolódhatnak a feladatok, történések, az elkövetkező 3 hétben eseménydús időszakra számíthatunk.

Február 19. – A Nap és a Hold ismét szembekerül: Telihold a Vízöntő Nap és az Oroszlán Hold között. Közösségi és individuális énünk néz szembe egymással, amikor jobban vágyunk a kiszabadulásra, megunt terheink, feladataink letételére. Munkával, munkahellyel kapcsolatban döntésre invitáló konstelláció.

Február 24. – A Vénusz – miután január utolsó napjaitól átlavírozta magát a Nyilas indulatos és szélsőséges bolygói között, továbbszítva az ideológiai véleménykülönbségeket – megérkezik a Bakba. Itt kiszámíthatóbb érzelmeket hoz, biztonságra és stabilitásra törekvést.

Február 25. – Másnap a Merkúr lép tovább a Halakba. Vigyázat, itt sokszor hoz befolyásolhatóságot, elhallgatást vagy csúsztatást. Hajlamosak leszünk érzelmesen gondolkodni, vagy gondolkodva érezni.

Namasté
Vishakati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write A Comment