A mozgalmas január után mozgalmas február következik a védikus asztrológia tükrében. Kiemelendő konstellációk a Mars belépése a Skorpió Szaturnusz mellé, a Plútó-Uránusz fényszöge, valamint a szorosan együtt hátráló Rahu-Jupiter.
 
A február legizgalmasabb eseménye a Mars csatlakozása a Skorpió Szaturnuszhoz, amely több szempontból is meghatározó. Az egy jegyben átlagosan 6 hetet eltöltő Mars ezúttal 7 hónapig lesz a Skorpióban, mert itt lesz retrográd periódusa is. A tény, hogy ezt a 7 hónapot a Szaturnusszal egy jegyben tölti, egy energetikailag megterhelő és tanulságos időszakot hoz majd valamennyiünk számára. Aktivitás és fegyelem, kiáradás és visszafogottság, akaratunk és annak korlátozása – egymást erősen kontrolláló, ellentétes energiák tanítására számíthatunk.
 
Nagyon dolgozik a Nyilas Plútó és a Halak Uránusz fényszöge is, ők kendrában (=kvadrátban) vannak az égen a két jupiteri jegyben. Aktív egymásra hatás, amely hatalmi konstellációkat feszeget. Rájuk is hat az Oroszlánban hátráló Jupiter és az őt követő Rahu, amelyek felpörgetik az Oroszlán, a Nyilas és a Kos területeket, aszcendenseket, de megcibálják a Halakat is. Mindez fokozott aktivitás, sok történés, és némi félsz keverékét adja. A félelem nemcsak bennünk, hanem a körülöttünk levő világban is irányítani akar.
Nézzük a hónap fontosabb konstellációit, amelyeket a hónap folyamán majd részletesen is megvizsgálunk.

Február 5., péntek – este és éjszaka Vénusz-Plútó-Hold-Merkúr együttállás a Nyilasban. Vágyak és emlékek, illúziók és tudatosság hullámozhatnak bennünk, de felhozhat ez az állás ideákkal, meggyőződésekkel kapcsolatos vitát, szenvedélyeket is.
Február 8., hétfő –  Újhold a Bak marsikus részén, ahol magányunkra, felelősségérzetünkre kapunk egy – változásokat előkészítő – jelzést. A hátrálása után lassan beinduló Merkúr kezdi összeszedni magát, és ezen a napon átaraszol a Bakba. Ezzel alábbhagy a közlekedési baleset és tűzesetek veszélye  is.
Február 12., péntek – A Vénusz a Bakba lép át, ahol megemeli anyagi vágyainkat és ambícióinkat, és gyermekeink is fókuszba kerülnek.
Február 13., szombat –  A Nap jegyet vált, és a Vízöntőbe lépve közösségi nyitottságunkat, barátaink fontosságát, partnerkapcsolatainkat hangsúlyozza. Levegősebb, mozgékonyabb időszak.
Február 16., kedd – A hátráló Jupiter az Oroszlán vénuszi energiájába megy vissza. Járt már itt az ősszel, ismerjük ezt a konstellációt, mégis valamiért vissza kell nyúlnunk, emlékeznünk. A Jupiter ettől kezdve április elejéig egy kicsit távolabb kerül a Rahutól, s ezzel a Rahu okozta félelmektől, zaklatottságtól is.
Február 20., szombat – Ezen a napon délben a Mars belép a Skorpióba, s megkezdi 7 hónapos útját a Szaturnusz hol közelebbi, hol távolabbi társaságában. Együttállásuk az erőszak gyakoribb előfordulását hozza, beleértve a heves természeti megnyilvánulásokat, vulkánkitörést, földrengést, cunamit, viharokat is.
Február 22., hétfő –  Telihold este 19:30 körül a Vízöntő-Oroszlán tengelyen. Közösségi létünk, szociális érzékenységünk versus individualitásunk, egónk, ez a felkérdezés tárgya.
Február 28., vasárnap – A hónap egy szép Nap-Neptunusz együttállással zárul, amely többféle témát világíthat meg. Felmerülhet háborgó egónk viszonya a szeretettel vagy a szabadsággal. A hatalom és rejtegetett titkainak leleplezését, vezetői státuszok meggyengülését is hozhatja.
Ha mostanában felnézünk az égre, egy érdekes jelenséget láthatunk január 20. és február 20. között. Először a Jupiter, majd a Mars, a Szaturnusz, a Vénusz, végül a Merkúr sorakozik fel jól láthatóan egy egyenes vonal mentén, napfelkelte előtt 1-1,5 órával. 

A csillagászati jelenségnek asztrológiai üzenete is van: ahogy a bolygók láthatókká válnak a szabad szem számára, úgy fog az igazság is feltárulni egy sor rejtett dologgal kapcsolatban, mert elérkezett a leleplezés ideje.
 
Hát nézzünk fel az égre. 
Szeretettel
Vishakati

 

 

Write A Comment