A védikus égen nincsenek látványos, nagy változások, mégis mindannyian érezzük, alapvető átrendeződések zajlanak a mélyben – és a magasban.

Október 26. óta ismét a Kala Sarpa jógában vagyunk, azaz az összes planéta, beleértve a Holdat is, a Rahu és a Kétu között zsúfolódik. Fokozódó polarizálódás, nyugtalanság bennünk és körülöttünk, mintha valamit ki kellene magunkból izzadni. Ez a Kala Sarpa periódus november 9-ig tart, s ebben a 2 hétben lényeges módosulások lesznek.

A hozzáállásunkat és a hozzánk viszonyulásokat leginkább átrendező hatás a Skorpió Dzsjéstha Szaturnuszé, amely tudatunk számára kínál több síkon választást, megértést, változást. Valószínűbb, hogy csak érzékeljük, semmint tudatosan tudjuk: megváltozik az emberekhez való viszonyunk. Régi ismerősök untatnak, érdektelenné válnak számunkra, miközben más közegek és témák kezdenek érdekelni bennünket. Mentális szinten egyre inkább differenciálódunk, s azokkal kívánunk együtt lenni, akikkel azonos áramlási irányban és magasságban vagyunk. Nem könnyű időszak, de a januári jegyváltása felé haladó Szaturnusz kíméletlenül bevasalja haladásunkat. Ne áltassuk magunkat, és lépjünk tovább, ha szükségesnek  érezzük a váltást.

Szaturnusz, a karma bolygója október 29-30-án találkozik Vénusszal, a kapcsolatok bolygójával. A találkozás a két téma vonatkozásában sokaknak emlékezetes lesz: egy kapcsolat, kapcsolati minta vagy kapcsolódás megértése, lezárása és elengedése zajlik e napokban. Van, akinek ez lehetőség, másnak trauma, és lesz, akinek kiszabadulás. Kötődéseink, ragaszkodásunk, birtoklásunk karmikus korrekciója történik.

Lelki, spirituális mélyülésünket és tisztulásunkat a Kétu-Neptunusz együttállás is sulykolja a Vízöntőben. Több repülés ébren vagy álmunkban, szabadságvágyunk megmutatkozása, változó igény baráti, közösségi együttlétekre, szeretetáradás felénk vagy belőlünk.   A transzcendens bolygók, így a Neptunusz is nagyon erősen és akaratunktól függetlenül hatnak ránk ezekben a napokban. A hatás tetőpontja november 3.

Október hónap egy Mérleg Újholddal zárul 30-án, amely főleg azt veti fel, mennyiben tudtuk együttműködési képességünket és hajlandóságunkat fejleszteni. Ha esetleg maradt még itt tanulnivalónk, az elkövetkező 4 hétben kaphatunk ebbéli feladatokat.

Addig azonban pihenjünk, kiránduljunk, fogadjuk be az október vége minden szépségét.

Szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment