Olyan időszakban vagyunk, amikor  az aktuális kisebb-nagyobb váltások mellé egy új ritmus, a Kala Sarpa 2 hetes pulzálása lép be az életünkbe.

Jelenleg aktuális hatások:

  • a Mars és a Merkúr túlzott közelsége, amely hozhat némi indulatot, balesetveszélyt, de már távolodnak egymástól, enyhül a helyzet.
  • Oroszlán bolygó csoportosulás, ezt az egó erőteljesebb megnyilvánulásában kaphatjuk meg. Gyermekeink több figyelmet kérnek, éljük meg velük a spontaneitást, a játékot, ne csak a feladatok kössenek hozzájuk.
  • A Nap már átment a Szűz jegybe, tevékeny napokat hoz október közepéig, kiemelt témái a hasznosság, szolgálat és az egészség.
  • Energetikailag fordulópont a szeptember 20-i Újhold a Szűz elején, a Nap energiájában (Uttaraphalguni). Ez új egészség- vagy életmód programok kezdete lehet, gyógyító eljárások tanulása, kipróbálása következhet. Mind a testi, mind a lelki egészségen, a tudaton való munkálkodás nagyon időszerű és támogatott.

Az új ritmust pedig az adja, hogy szeptember 17-től ismét Kala Sarpa jógája áll elő a védikus égen. Ilyenkor az történik, hogy a karmajelzőknek is nevezett holdcsomópontok, jelenleg a Bak Kétu és a Rák Rahu által meghatározott térfelező tengelynek csupán az egyik oldalára kerül az összes bolygó, a az égbolt másik fele kiürül. Ez a Kala Sarpa (=Időkígyó) jóga, amely a valamilyen értelemben történő megosztottságról szól.

Egészen 2018. január végéig érzékelni fogjuk a jelenséget kétheti váltakozásban: 2 hétig benne leszünk az Időkígyóban, 2 hétig pedig kívül, utóbbit az okozza, hogy a gyorsjárású Hold átkerül az addig üres térfélre, és erre a két hétre megtöri a Kala Sarpát.

Íme a Kala Sarpában töltendő 2 hetek listája:

szeptember 17. – október 2.
október 15. – 29.
november 10. – 25.
december 8. – 22.
január 4. – 18.

A Kala Sarpa időszaka, tehát amikor benne vagyunk az Időkígyóban, a fekete-fehér világkép, a polaritás, a kettősség fokozódásáról szól. Ne hagyjuk, hogy ezekben a 2 hetes periódusokban elragadjanak az indulatok, főként ne a másokéi. Próbáljunk hiteles forrásból informálódni, és kerülni az ítélkezést, kiváltképp olyan hírek alapján, amelyek valódisága enyhén szólva megkérdőjelezhető. Amúgy is hasadt világunk a hamisított hírek és gerjesztett helyzetek révén az Időkígyó időszakába kerülve tovább hasadhat. Mi próbáljunk ebből kimaradni.

Október 26-ig az ismételt jegyváltáshoz készülő Szaturnusz srófolja a helyzetet, közeledik gandanta zónájához. Mivel a Szaturnusz 27 év múlva, 2044-ben tér visssza majd megint a Skorpióba, jelen ciklusának vége több lezárandó feladatot tesz megkerülhetetlenné. Kapuk záródnak a hátralevő 5 hétben.

Minden belső munka áldott.

Namasté
Vishakati

 

 

Write A Comment