Az év utolsó két hete hektikus védikus égi konstellációkat tartogat. A már megkezdődött Mars-Kétu együttállás kibontakozása mellett a Kala Sarpa utolsó aktív időszaka, és a retrográd Merkúr is bonyolítani fogja mindennapjainkat.

Nézzük meg ezeket az állásokat, s azt is, miképp tudjuk hasznunkra fordítani a nehéznek látszó energiákat.

December 19-én az utolsó Kala Sarpa periódusba lépünk, amely most már csak 10 napig, december 29-ig tart. Természetét némileg már ismerjük, bár óvatosságra int, hogy időszaka egybeesik a Mars-Kétu gyúlékony együttállásával.

A Kala Sarpa olyan eseményeket hoz, amelyek világunk megosztottságát mutatják, sőt, felnagyítják. Ha belső békénkből tekintünk a minket körülvevő abszurditásokra, kívül tudunk ezeken maradni. Bölcsességünk, megingathatatlan belső középpontunk táplálása, fejlesztése most különösen fontos feladatunk. Meditáció, ima, csend legyen gyakori kísérőnk.

Ugyancsak december 19-én a Merkúr irányt vált, és január 8-ig hátrálva mozog a Nyilas jegyében. Ismerősek a mindennapi kellemetlenségek: a közlekedés, ügyintézés, utazás, kommunikáció összezavarása, lelassítása, az idővel kapcsolatos témák (pontosság, határidők) ellehetetlenítése, zűrzavar a számítástechnika csatornáin, készülékein. Dupla ellenőrzés, óvintézkedés, gondos előkészület azért segíthet ezek hárításában.

Túl az említetteken a retrográd Merkúr további két vonatkozásával kell számolnunk.

Az egyik a Plútó közelsége. Emiatt a következő 3 hét különösen balesetveszélyes lehet. Fokozott óvatosság szükséges a közlekedésben, mozgás és sport során, valamint önmérséklet, hideg fej mindennemű kommunikációnkban. Lebegjen szemünk előtt a karácsonyi asztal feletti béke!

A retrográd Merkúr másik hatása abból ered, hogy meghatározó nagybolygónk, a Skorpió Szaturnusz merkúri energiában (Dzsjéstha) van. Ilyenkor a Szaturnusz érzékeny a Merkúr helyzetére. Ezért most az amúgy is tudati befolyásoltságban tartó Dzsjéstha Szaturnusz – a hátráló Merkúr miatt – visszatekintő, múltat idéző helyzetekkel provokál. Akár régi kapcsolatokat is visszahozhat, hogy egyszer s mindenkorra eldöntsük sorsukat. Figyelmünkbe emelhet megoldásra váró, szőnyeg alá söpört régi történéseket, érzelmi adósságokat is.

A Dzsjéstha Szaturnusz karmatörlesztő, tisztító energia, amelyben különös felelősségünk van döntéseinkben. Ez a konstelláció egy nagy esély a rendrakásra a jegyváltáshoz közeledő Szaturnusz utolsó hónapjában.

Namasté

Vishakati

Write A Comment