Égi tanítómesterünk, a Jupiter január 8-ánfordult vissza az Oroszlán utolsó fokáról. Itt, dupla Nap-energiájában (Uttaraphalguni) csatlakozott hozzá a Rahu január 29-én. Azóta mindketten araszolnak visszafelé az Oroszlánban: a Jupiternek ez retrográd iránya, az árnyékplanéta Rahunak pedig a szokásos, ő ugyanis mindig hátrafelé megy.
Kettejük tánca az égen kissé aszimmetrikus: a Jupiter gyorsabban szökik hátrafelé, míg a Rahu lassabban követi. Távolságuk most még nagyobb mértékben nő, mert a Jupiter február 17-én visszalép a vénuszi energiába, ezzel külön naksatrába, tehát más-más energiába kerülnek.
Miért érdekes számunkra ez az összjáték?
Jupiter a gurunk, amely sokféle tapasztaláson át tanít bennünket abban a jegyben és házban, ahol jár. Az Oroszlánbanférfioldalunkat, apai témáinkat, vezetői minőségeket, és szívünk örömét mutatja nekünk, mindenkinek abban a házában, amelybe az aszcendensétől számítva jut. Felnagyítja a dolgokat, helyzetbe hoz, történéseket generál, amelyeken keresztül Oroszlán részünket jobban megtanuljuk.
Amikor január cégén egy jegybe került a Rahuval, az elkezdte befolyásolni tanulási, tapasztalási folyamatainkat. Bölcsebbé válásunk folyamatában olyan területekre is elvezet, amelyek számunkra kényelmetlenek, sőt, félelmetesek, ismeretlenek. Vannak persze köztünk olyanok, akik képesek a Rahu jó hatását is megtalálni – őket találékonyabbá, sikeresebbé teszi.  Zömünk azonban sérülékeny az árnyékbolygó tekintetében, rezonálunk annak örökké elégedetlen természetére, nyughatatlanságára, és megnövekszik bennünk a félelem.
Kettejük viszonylagos eltávolodása most egy néhány hetes pihenő (április 1-ig) a zaklatottabb folyamatokban. Jegybeni együttállásuk megmarad, a Rahu hatása érezhető, de nem annyira hektikus.
A Rahu a Nap-naksatrában megráz vezetői székeket, hatalmi képleteket, a Jupiter pedig a vénuszi területen haladva önmegvalósításunkban, kreativitásunkban, szépség és társaság iránti affinitásunkban hoz élményeket.
A Rahu-Jupiter kettőse leginkább az Oroszlánokra hat, de a Nyilasok és a Kosok, valamint a Halak részére is jut rendesen.  Most, a Jupiter naksatra váltása miatt egy pár hetes szusszanás jut nekik. 
Az ezen jegyekhez tartozó szerveink, testrészeink is megpróbáltatást állnak ki (Oroszlán – szív, Nyilas – csípő, cukorháztartás, Kos – fej,vérnyomás, Halak – lábfej, psziché). 
Vegyük észre jelzésüket, kíméljük, kényeztessük őket.
 
Namasté
Vishakati
 

 

Write A Comment