A hónap utolsó napjaiban fontos változások történnek az indiai asztrológia rendszere szerint. November 27-én a Kétu átlépett a Halakon belül a jupiteri energiába, 28-án a Jupiter az Oroszlán jegy Nap-naksatrájába, 30-án pedig a Vénusz pedig saját jegyébe, a Mérlegbe.
Kétu naksatra váltásával  kapott egy nyomatékot a jupiteri minőség, elsősorban az érzelmi megtapasztalás. És alig kapta meg a Kétutól a többlet figyelmet, maga a Jupiter is naksatrát váltott: átlépett az Oroszlán jegy Nap energiájába, az Uttaraphalguniba.
Ez egy érdekes naksatra, mert itt, az Oroszlán részen van az egyetlen hely, ahol a jegy és a naksatra ura azonos: a Nap. Mintha a Nap energiája négyzetre emelődne.
Uralkodó istensége Aruna (más írásmóddal Arjama), a család és a szeretetteljes dolgok istene. A naksatra tradicionális szimbóluma négy ágyláb, azokat a síkokat jelképezve, amelyek védőburkában a lélek halad fejlődése útján (fizikai, éter, asztrál, mentál). Amikor  aktivizálódik ez a naksatra, erős érzéki vágyak, kreativitás, és vezetői, uralkodói ambíciók ébrednek.
A Jupiter átvonulása kétféleképpen mozgósítja ezt a területet:
– részben támogatja Oroszlán minőségeinket: jobban azonosulunk alkotó, teremtő oldalunkkal, több örömünk van gyermekeinkben, és emeli vezetői képességeinket, hatalmi ambícióinkat,

– másrészt mindig behoz valamilyen nehézséget, elengedési kényszert, változást. Szembesülhetünk azzal, hogy amit nagyon szeretnénk, azt csak bizonyos nehézségek, lemondások árán kapjuk meg (ha egyáltalán), és megvalósult álmainkból is sokszor fel kell ébrednünk. Hatalmi pozíciók is változhatnak.
A Jupiter jegy-és naksatra ura, a Nap most a Skorpióban áll, a napokban ráadásul szorosan együtt a Szaturnusszal. Ezért fejlődésünk, változásunk és lemondásaink erős szaturnuszi kontroll alatt állnak, a jupiteri Kétu miatt pedig érzelmileg is nagyon átérezzük őket. 
A közeli napokban van kifejezetten kedvező történés is: a Vénusz jegyváltása. Esésből saját jegyébe (a Szűzből Mérlegbe) avanzsál november 30-án, s itt is marad karácsonyig. Társasági eseményekre, kapcsolati érdeklődésre, partnerek felé történő nyitásra remek időszak. Könnyebben vesszük majd észre a szépet, és mi is kellemesebb oldalunkat tudjuk majd mutatni.

Nagyon intenzív tanulási periódusban vagyunk, sok belső megéléssel, lelki emészteni valóval. Ránk fér némi kellem a külvilágból.
Szeretettel

Vishakati

 

 

 

 

 

Write A Comment