Izgalmas mélyülésben vagyunk, amely sokféle megélést és felismerést hoz életünkbe. Nézzük meg az aktuális változásokat, feladatokat: min dolgoztat bennünket ezekben az időkben az ég, azaz a tranzitok.

Nem kérdés, hogy az időszak legmélyebb témája a Múla Szaturnuszhoz kötődik. Belénk ivódott hitünket, elképzeléseinket, ideáinkat alapjaiban vizsgáltatja felül, azaz levisz a gyökerekig. Sokan szenvednek mostanában attól, hogy megváltozhatatlannak gondolt meggyőződéseikben kell módosítaniuk. A „jól gondoltam-e”, „igazam van-e” kérdések alap berögzültségeinket rengetik meg. Nehéz, de megkerülhetetlen idők.

A Múla Szaturnusz – többek között – a retrográd Halak Vénusz közreműködésével tanít bennünket. A visszaidézett kapcsolati téma természetesen nem csak párkapcsolatra vonatkozhat, hanem bárminemű családi, baráti, munkahelyi stb. relációra. Jó lenne, ha felismernénk, milyen kapcsolati vonatkozásban részesülünk ismétlésben – március eleje és április közepe között -, s látnánk, ebben sikerült-e emelkednünk, magasabb szintű megoldásokhoz jutnunk, vagy sem.

A Múla Szaturnusz tanítása szorosan kapcsolódik naksatraura, a Kétu helyzetéhez mind az egyéni horoszkópban, mind az égen. A Vízöntő Kétu mindenkit szeretne elvezetni kiszabadulásához: tabutémákból, megfelelési kényszerekből, nemet mondani nem tudásból. Az egyéni horoszkópbeli hatása nyilván specifikus.

A Kétuhoz van kötve az égi Mars ereje is. Amíg az erősnek vélt, saját jegyes Kos Mars a Kétu energiájában (Aswini) van március 20-ig, nem gazdálkodhatunk szabadon erőnkkel, azaz Marsunkkal. Kezdeményezéseink, aktivitásunk ereje a szabadulásunkon ügyködő Kétutól függ. Ez azt jelenti, hogy ha sikeresen dolgozunk magunk kiszabadításán, változtatásán, erőt is kapunk működésünkhöz. Ha elakadásunk van, mert nem merünk/tudunk megtenni lépéseket, maradunk az erőtlenségben, bizonytalanságban.

A Vízöntő témákra, s így a Kétu működésére teszi a hangsúlyt a március 12-i hajnali Telihold a Vízöntő Nap és Oroszlán Hold között. A Vízöntő Kétura rímelve azt kérdezi, sikerült-e tenni szabadságunkért, erősödött-e közösségi affinitásunk és szociális érzékenységünk, s változott-e az egóhoz és a hatalomhoz való viszonyunk.

Időközben – március 10-én – a Merkúr belépett a Halakba, amely számára a leggyengébb jegy. Időszakában – március 27-ig – érzelmek és racionalitás keverednek bennünk és körülöttünk. Az elme működése gátolt, az intuitív vagy művészetekhez kapcsolódó érzékelés, kifejezés viszont segíthet. Utóbbit érdemes beiktatni életünkbe. Vigyázat, az elme szintjén (kommunikáció, üzlet, információ átadás) becsaphatóak vagyunk.

A Nap március 14-i átlépésével a fókusz a Halakba helyeződik, itt lesz a Nap, a Merkúr, a Vénusz és az Uránusz. A középpontban a lélek és az érzelmek állnak, és ezek megélései a segítőkészség, együttérzés, áldozatvállalás kifejeződésein keresztül.

Szeretettel

Vishakati

 

 

 

Write A Comment