A védikus rendszerben a Vénusz május 2-án átlépett az Ikrek jegyébe, és a következő 4 hetet itt tölti. Minden bolygónál érdekes a jegyváltás, a mostani Vénusznál azért különösen izgalmas ez a kérdés, mert ő a nemrég tárgyalt Bika stellium főnöke (diszpozitora), s egyáltalán nem mindegy, hogyan érzi magát aktuális helyén.
A Vénusz, a vágy és a kapcsolatok planétája az Ikrekben nem tud úgy fókuszálni a vágyaira, mint a Bikában. Óhajai nem egyértelműek, hiszen minden, ami az Ikrekben van, legalábbis megkettőződik. Amíg a Vénusz ebben a levegős, kommunikatív jegyben van, könnyebben tudunk szóba elegyedni, ismerkedni, kapcsolatot teremteni, valamint beszélgetni és beszéltetni. Valahogy egyszerűbb most jó benyomást kelteni, „eladni” magunkat.
A Vénusz az Ikrekben a tőle 5. (gyerekek, kreativitás, szívbéli örömök) és a 12. (rejtett dolgaink, titkaink, álmok, veszteségeink) házak ura. Felturbózza kreativitásunkat, kedvünket a játékhoz és ahhoz, hogy minél inkább a jelenben, a mostban legyünk. Sok örömöt hozhat gyerekekkel, de akár saját gyermeki énünkkel kapcsolatban is. Mint a 12. jegy (Bika) ura próbál kimozdítani valami statikus, megrögzült állapotból a mozgékonyság és az egyenrangúság felé.
 
Az Ikrek Vénusz uralmi cserében van a Bika Merkúrral: a Merkúr  a Vénusz jegyében (Bikában) van, a Vénusz pedig a Merkúr jegyében (Ikrek). Uralmi csere esetén a bolygók erősek, majdnem annyira, mintha a saját jegyükben főnökösködnének, mégis van ebben valami csavar.
 
Számíthatunk például arra, hogy a közlekedésben, főleg a légi járatoknál több lesz a törlés, késés, különösen abban az időszakban (május 19.-június 11. között), amikor a Merkúr hátrál.
 
Részletes útja az Ikrek jegyében:
Május 2-8.  – Mrigasirában, marsikus energiában: pörgősek vagyunk, lendületesen tesszük a dolgunkat. A Mars energiái egy kicsit levegősebbek a könnyed Vénusz hatására, nem ilyenkor feszül egymásnak igazán a Mars és a Szaturnusz, amely szembenállás a hónap nehézsége.
Május 8-21. – Ardra naksatrában, a Rahu energiájában. Ardra a vihar istenének a területe, és az állatövi jegy egyik érzékeny pontja. Amikor hangsúlyt kap, például egy bolygó – most a Vénusz – átvonulása miatt, mindig szomorúsággal, könnyekkel és viharokkal jelez – jelképesen és valóságosan is. Erre az időszakra esik majd az Újhold a Bikában, amely még inkább aktiválja a Vénuszt.
Május 21-30. – Punarvaszuban, a Jupiter uralma alatt: erősebben vágyunk arra, hogy (jó) párkapcsolatban éljünk. Ennek megfelelően olyan helyzetekbe kerülünk, amikor különböző kapcsolatokból sokat tanulhatunk, tapasztalatokat szerezhetünk.
Ebben a szakaszban, május 23-25. körül a Vénusz közelít egy olyan égi helyzethez, amikor egy nagy keresztkvadrát egyik sarkán (1) fog állni, míg a másik három sarokponton a Rahu(2), a Plútó(3) és a Kétu az Uránusszal(4). A keresztkvadrát mindig nagy feszültséget hordozó konstelláció, amely most lehetőséget ad mély felismerésekre ideológiai zártságunk vagy nyitottságunk tekintetében, illetve lelki fejlődésünk, öngyógyító képességeink vonatkozásában.
Adjuk át magunkat az örömöknek, az ismerkedésnek, de közben halljuk meg bölcsebb belső énünk hangját is.
Szeretettel
Vishakati

Kérdés, hozzászólás, egyéni konzultáció, tanítás: vishakati.gyurko@gmail.com
hivatalos oldal: facebook / vishakati community

 

 

 

Write A Comment