A nehéz energiájú,turbulens március után egy egészen más hangulatú április következik, benne – a védikus asztrológia szerint – az év legjobb napjával. A gyorsabb bolygók átcsoportosulnak a Kos, azaz a kezdet jegyébe, a természet ébredezik, lendületet vehetünk.
Egy olyan időszakon jutunk lassan – és részben – túl, amikor minden történés, megélés befelé fordította a figyelmünket azért, hogy megszabaduljunk régi kliséinktől és beengedjük a változást.
A Skorpióban tranzitáló Szaturnusz tartós, több éven át tartó tudati átalakító hatását
  •  előkészítette és dinamizálta a Plútó-Uránusz egzakt fényszöge (az elmúlt 3 évben több alkalommal, utoljára a márciusi Újhold-Napfogyatkozás napjaiban), amely igyekezett megértetni, hogy a régi gondolati minták ideje lejárt, nem csupán személyes életünkben,
  •   a Rákban, a múlt jegyében régi érzelmi hullámokat vető Jupiter ugyancsak ahhoz asszisztál, hogy megértesse velünk: nem ragaszkodhatunk régi sérelmeinkhez, igazságtalanságainkhoz, családi vagy gyerekkori negatív lenyomatokhoz, el kell ezeket engednünk, ha a saját életünket akarjuk élni,
  •  a Halakban a közelmúlt sokféle sokkoló történése, a megszenvedett esetek, a szívünkre vett események szintén befelé, a lelkünk felé próbáltak terelni bennünket, egyszersmind tanítva, hogy a passzív áldozati szerep helyett aktívan kell alakítani életünket.

 Talán sikerült minél többünknek megérteni, hogy csak akkor van módunk fejlődni és továbblépni, ha a ránk erőltetett elvárások, negatív hírfolyamok vagy a mások hibáztatásának bűvös köréből sikerül kiszabadulnunk és felelősséget vállalni sorsunkért. Ehhez most hatalmas segítséget kapunk. Nehéz, de történelmi idők vannak.

Lássuk a részleteket, mit várhatunk az áprilisi bolygóállásoktól.
 
Április 4. – Telihold a Halak-Szűz tengelyen. A Napfogyatkozás és a nehéz konstellációk miatt emlékezetes Újhold (Napfogyatkozás és Újhold a Halakban – 2015.március 20.) óta ismét kikerekedett a Hold, amely ezúttal Holdfogyatkozással jár. Akár személyes, akár globális szinten napvilágra kerülhet valami fontos információ, amely eddig rejtve volt. Még mindig balesetveszélyes időszakot élünk.
Április 6. – A Vénusz, a kapcsolatok és vágyak bolygója belép a saját jegyébe, a Bikába. Számíthatunk rá, hogy kapcsolati dolgainkat, szerelmi életünket, az élet élvezetét felpezsdíti.
Április 8. –  A december 8. óta hátráló Jupiter megindul előre, ami egy pozitív fordulat lehet új dolgokat befogadására. Az előző hetek mély befelé fordulása után felszabadító és gyógyító tendenciák indulhatnak be. 
Április 12. – A Merkúr belép a Kosba. Még közel egy hétig Kétu-energiában tartózkodik, ami a közlekedésben és szellemi csatározásokban is visszafogottságra int. Emellett megérezzük áldásos hatását újszerű gondolkodásban, jó ötletekben, fellendülő üzleti életben
Április 14. – A Nap jegyet vált, és a Kosba érkezik. Ő is viszi még egy ideig a balesetveszélyes Kétu energiáit, de a Nap a Kosban remekül érzi magát. Vele minden bizonnyal megérkezik a meleg tavaszi idő és rég várt energiáinkat is visszakaphatjuk.
Április 18. – Asvini Újhold – a Nap és a Hold találkoznak a Kos Kétu energiájában. Még mindig óvatosságra intenék, de ezek olyan erős kezdőenergiák a Kosban, amelyet mindannyian érezni és élvezni fogunk. Megújulás, lendület, vállalkozó szellem.
Április 21. – Az év legjobb napja – a tradicionális indiai asztrológia azt a napot tekinti az év legjobb napjának, amelyben a két fővilágosító, a Nap és a Hold egyszerre van a számukra lehető legjobb helyen. A Nap a Kosban, a Hold pedig kedvenc naksatrájában, a Rohiniben, a Bikában. Ezt a napot érdemes jó előre megtervezni és minél kedvesebb társaságban, jó programmal eltölteni.
Április 27. – A Merkúr belép a Bikába, hogy több gondolatot fordítsunk értékeinkre, köztük gyermekeinkre is. Kezd lelassulni a haladási sebessége, mert májusban ismét retrográd lesz majd.
 Még egy kis türelmet és óvatosságot kérek tőletek – nektek, aztán kiszabadulhatunk a palackból.
Szeretettel
Vishakati

 

 

 

 

 

Write A Comment