Kapcsolati asztrológia

  1. Karmikus szálak a védikus horoszkópban

A védikus horoszkóp különleges lehetőséget kínál arra, hogy a családtagokhoz fűződő karmikus előzményekbe betekintsünk. Több oldalról kimutatható, hogy szüleinkhez, gyermekeinkhez, párunkhoz való kapcsolódásunk előző életünkben milyen jellegű volt. Ennek kiderítése fontos lehet jelenlegi életünkben, javíthatók, rendezhetők a viszonyok, és sok furcsaság is érthetővé válik.

Gyakori például az anya felbukkanása testvérkarmaként, azaz előző életünkben anyánk a testvérünk lehetett. Ez megmagyarázhatja, miért rivalizálunk olykor anyánkkal, vagy miért érzünk testvérszerűen iránta. A fordítottja is előfordul: jelenlegi testvérünk egy előző életünkben az anyánk lehetett. Innen érthető, miért anyáskodik olykor felettünk a kishúgunk, miért érzünk óvó szeretetet bátyánk részéről.

Amikor történetesen az apa és a párkapcsolat karmája van összefonódva, azt jelenti, hogy apánk előző életünkben lehetett a partnerünk, vagy fordítva, jelenlegi partnerünk az előző életbe lehetett az apánk. Ilyen esetben igaz, hogy az apaminta befolyással van a párválasztásra, és hogy bármelyik reláció oldása, békítése segítheti a másikat.

Gyakran látom a horoszkópokban, hogy a vizsgált személy gyermeke előző életében a partnere volt. Ekkor már érthető az iránta, miatta érzett féltékenység, és például korrigálható köztük a kommunikáció jellege: ténylegesen a gyerekünkként beszéljünk vele, ne felnőtt-felnőtt tranzakcióban.

A karmikus szálak tisztázása segítheti a kapcsolódás lényegének tisztább megértését, és elvezethet a kapcsolati problémák megoldásához.

 

  1. Kapcsolatok jellegének és erősségének elemzése (szinasztria)

A védikus asztrológiában – akárcsak a nyugatiban – megvan a lehetőség két ember közti bármilyen kapcsolat elemzésére, legyen az párkapcsolat, családon belüli reláció, vagy például munka során létrehozandó együttműködés.

A dzsottishban az összevetés alapja elsősorban a két ember Holdja: ebből ítélhető meg az együttműködés minősége és hajlandósága.

Az indiai asztrológiában mutatószámok jelzik az összeférhetőség erősségét, és az élet különböző területein való illeszkedés lehetőségeit. Természetesen a karmikus kapcsolódás és annak mibenléte is tisztán látható.  Amennyiben fennáll, kimutatható a különleges (királyi) kapcsolódásnak minősülő mahendra is.

Érdemes tudnunk, hogy a másik ember születési idejének ismerete nélkül, a kérdező horoszkópjából is megítélhető a létező kapcsolat minősége, állapota, vagy felmerülő kapcsolat lehetősége.