Ahogy arról a májusi előrejelzésben már szó esett: 2018. május 2. és november 6. között a Mars hosszú és mozgalmas Bak jegybeli tartózkodása befolyásolja mindennapjainkat.

Most nézzük meg ennek a jelentős asztrológiai konstellációváltásnak az elemeit és a hatását.

Először is szükséges leszögezni, hogy a Bak jegy a Mars legkedvezőbb tartózkodási helye. Jól érzi itt magát, sok energiát ad, elsősorban a marsikus Kos és Skorpió szülötteknek (tehát akiknek itt van az aszcendense, és/vagy a Holdja), és az aspektált Bak, Kos, Rák, Mérleg és Oroszlán szülötteknek – ők az érintettek a védikus asztrológiában speciális Mars aspektusminta (1,4,7,8,10 jegyek) szerint.

A felsoroltak tehát mind részesülnek abból a többletenergiából, amelyet a Bak Mars közvetít emelt helyéről, bár természetesen mindenkire hatással lesz egyéni horoszkópja szerint. A Baktól 8. jegytávolságra levő Oroszlánok számíthatnak több kimozdító, változtató hatásra, mert ez a 8-as minőség következménye.

A többletenergia ténylegesen aktívabb időszakot, néha a kelleténél több zizegést, nyüzsgést jelent, de a Bak Mars energiája erős,  kiegyensúlyozott és támogató.

A 6 hónapos Bak Mars időszak bonyodalmai 2 további tényezőből adódnak.

Az egyik, hogy a Mars idei retrográd időszaka is e 6 hónapon belül – 2018. június 26. és augusztus 26. között –  van. Ekkor valóban valamennyien érezhetjük majd, hogy erőfeszítéseink nem hoznak előremutató eredményt: mintha behúzott kézifékkel működnénk. Szerencsére ez a 2 hónap a nyár java, sokak számára a csökkentett üzemmód időszaka. Érdemes terveznünk a retrográd 2 hónap hátráltató jellegével.

A másik bonyolító tényező az, hogy a Bak Mars mindvégig a Bak Kétu társaságában tölti ezt a 6 hónapot, hol megelőzve, hol retrográd menetben utolérve, hol ismét keresztezve a Kétu egyenletes haladását. Mivel a Kétu mindenkor szemben áll párjával, a Rahuval, ez az időszak a Mars-Rahu oppozícióját is jelenti, s a holdcsomópontok által képviselt aktuális karmikus feladatok beélesítését. A 6 hónap zömében nemcsak a Kétu van szaturnikus energiában (a Bak jegyben), a Rahu is szaturnikus holdházban halad (Pusja). E tényező kötelezővé teszi a sorsszerű haladási irányt, kevesebb játékteret hagyva a trükközésnek, a ránk váró feladatok kikerülésének.

Kétut a tradicionális irodalom kis Marsnak is nevezi, mert van egy harcos oldala, amely ütköztet és lezár dolgokat, de tudnunk kell róla, hogy a spirituális fejlődést is hozzá kötik. Ezért a Mars-Kétu találkozók – tudatosságunktól és hangolódásunktól függően – kifejeződhetnek spirituális élményekben is.

Számítsunk azonban arra, hogy kettejük közeledései és találkozásai zömében konfliktusos, agresszív, militáns fordulatokkal járhatnak mind személyes életünkben, mind a bennünket körülvevő szűkebb, tágabb világunkban. Balesetveszély, terrorcselekmények, kiszámíthatatlan történések, természeti csapások kísérhetik találkozóikat.

A 3 találkozás időpontja a következő napokra esik:

  • június 12. (Mars-Kétu együttállás a Bak holdi energiájában, Sravana)
  • július 17. (retrográd Mars-Kétu együttállás a Bak holdi energiájában, Sravana) – ezt fogja 10 nap múlva követni a teljes Holdfogyatkozás
  • szeptember 21. (Mars-Kétu együttállás a Bak Nap energiájában, Uttarasadha)

E napok meglehetősen intenzívek lesznek, körülöttük (+/- néhány nap) óvatosság és éberség szükséges. Lehetőleg ne ezeken a napokon üljünk repülőre, ne menjünk tömegrendezvényekre, és hacsak lehet, személyes életünkben is kerüljünk mindennemű csattanást.

A 3 találkozó közül a második tűnik a legnehezebbnek, mert ekkor a retrográd Mars randevúzik a Kétuval.
A harmadik találkozó viszont az utolsó,  itt tehát lezárásokra, befejező fordulatokra kell számítani.

A Bak Mars elkövetkező 6 hónapja sok fordulatot, és sok szembesülést, tanulságot is tartalmaz valamennyiünk számára. A tudatos belső munka, befelé figyelés, alkalmasint lelassulás csak a javunkat szolgálja.

Namasté
Vishakati

 

 

Write A Comment