Hatalom, és annak felelőssége – Bak Uttarasadha Kétu (316.) – vishakati

Augusztus 30-án Kétu, a leszálló holdcsomópont fontos lépést tett: a Bak jegyben hátrálva (ez az ő kizárólagos haladási iránya) a holdi naksatrából (Sravana) a Nap energiájába (Uttarasadha) lépett, s itt is marad 2019.március 7-ig.

Kétu a múlt hordozója. Energiája fizikai szinten tisztító, szeparáló, lezáró, szellemi, spirituális szinten pedig a haladást, mélyülést támogatja. A Bak jegyben mindenkor a felelősség kérdését firtatja abban a témában, amelyet a személyes horoszkópban érint.

Most, a Nap naksatrájába lépve a Nap jelentéstartalmait fogja tetemre hívni: a hatalomhoz, autoritáshoz, apánkhoz való viszonyunkat, az apaság kérdéseit, egónk megnyilvánulásait. Mennyire viseljük el az autoritást magunk felett? Hogyan viszonyulunk a felettünk álló tekintélyhez, főnökünkhöz, apánkhoz, és viszont: hogyan gyakoroljuk a hatalmat, annak bármely szintjén. Mennyire felelős a hatalmunkhoz való hozzáállásunk? S nem is kell nagy dolgokra gondolni: hogyan bánunk mindazokkal, akik valamely tekintetben alárendelt helyzetben vannak hozzánk képest, vagy ki vannak nekünk szolgáltatva (gyerek, beosztott, ügyfél stb.) E tekintetben tehát vizsgáztatja szellemiségünket.

Az Uttarasadha Kétu problémákat is hoz a Nap analógiáiban. Bukás, méltatlanná válás a legváltozatosabb szinteken, pozícióvesztés. Ez a konstelláció a hatalomgyakorlás és fensőbbség elszámoltatása. Igazságot szolgáltat a tekintetben, ha valaki érdemtelen a pozícióra, azaz kívül (a való életben) vagy belül (gondolati síkon) nem vállalja a felelősséget – mert nem tudja, vagy nem akarja vállalni – az adott státuszban. Fordítva is igaz: hiteles mestereink, szellemi vezetőink nagyon felértékelődnek ebben az időszakban.

Egészséggel kapcsolatban is adódhatnak nehézségek. Sajnos gyakoribbak lesznek a szív és a vérkeringés, valamint a gerinc problémái, és életerőnk is hullámzóbb lesz. Mindezek az Oroszlánhoz, azaz a Nap jegyéhez tartozó területek. Földrajzilag Olaszország és Franciaország – mint Nap-ország – számíthat több történésre politikailag és/vagy a természet erőit tekintve.

Az Uttarasadha Kétu legrázósabb időszaka augusztus 30-tól szeptember 21-ig tart, addig – egy naksatrában a Marssal – közelít egymás felé a két felforgató. Ez a közelítő fényszög felerősíti mindkettőjük hatását. A Bak Mars és Kétu május 6. óta tartó táncának ez a 3 hét a legkritikusabb időszaka: növekvő feszültség, baleset-, terror- és tűzveszély, természeti csapások, hallatlan energiák kisülése várható.

A 3 hetes közeledés beteljesülése szeptember 21-én következik be, ez a Mars és Kétu idei harmadik találkozása. Ez az időpont, ameddig a  Bakba eső életterületen el kell számolnunk felelősségünkkel, beleértve gondolataink, hozzáállásunk ódiumát is.

Most sem félni kell tehát, hanem őszintén, játszmamentesen beletekinteni lelkiismeretünkbe.

Az óvatosság azért nem árt.

Namasté
Vishakati

 

Írj hozzászólást