A védikus égen 2017. szeptember 12-én nagy változás következik: Jupiter, a nagy jótevő, az égi guru jegyet vált, s 2018 októberéig a Mérleg jegyében lesz. A váltás környékén érdemes visszagondolni, mit hozott számunkra az előző jupiteri ciklus, a Szűz Jupiter bő egy éve 2016. augusztusától.

Jupiter a tapasztaláson keresztül tanít. Mérleg évében a társsal, a párkapcsolattal, a mindennemű együttműködéssel és megfeleléssel függ össze jupiteri fejlődésünk, ahol a tét a külső és a belső egyensúlyának a megtalálása.

A következő kérdéseket fogjuk különböző történéseken, megéléseken keresztül körbejárni, s remélhetőleg jobban helyretenni magunkban:

  • Hogy állunk a kapcsolati függéssel, a megfelelési kényszerrel?
  • Fenn tudjuk-e tartani több-kevesebb önállóságunkat, autonómiánkat a kapcsolatainkban?
  • Milyen mértékben és mélységben vagyunk kompromisszum vezéreltek?
  • Mennyiben függ saját megítélésünk mások véleményétől, megerősítésétől?
  • Hogyan tudjuk személyes képességeinket, tudásunkat megmutatni másoknak, hogyan tudunk szerepelni, s mennyiben vagyunk kitettek a kívülről érkező megítélésnek?
  • Felismerjük-e magunkban, hogy mekkora a külsőségek szerepe az életünkben, és tudjuk-e újraszabályozni ezek súlyát?

A Mérleg Jupiter évében több kapcsolat épül körülöttünk, nyitottabbak leszünk az ismerkedésre, a kapcsolódásra, önmagunk megmutatására a külvilágban. Fontosabb lesz a másik embertől érkező visszajelzés is, legyen az párunk, munkatársunk vagy éppen üzleti partnerünk. Tanuljuk magunkat mások tükrében.

A kapcsolatteremtés bővülése mellett arra is számíthatunk, hogy több akadályt kell legyőznünk kapcsolataink egyensúlya érdekében. A látszólagos harmónia mellett több küzdés, rivalizálás fog elvezetni ahhoz, hogy megtaláljuk összetartozásaink valódi értékét.

A Mérleg Jupiter az alábbi 3 naksatrán fog végigvonulni:

  • Október 15-ig – Chitra, azaz a Mérleg marsikus területe a tartózkodási helye, ahol nagyobb vehemenciával történnek majd a dolgok. A Mars mindent energikussá tesz, ez fog érvényesülni kapcsolódásunk természetében.
  • Október 15-től december 17-ig Szvátiban, azaz a Mérleg Rahu-naksatrájában lesz (s 2018 nyarán visszatér ide 2 hónapra a retrográd időszakában). Ekkor tanulunk kapcsolódni. Tanuljuk, hogyan kell az emberekkel bánni, s nem csak magánkapcsolatainkban, hanem a munkában, hivatásban is.
  • 2017. december 17. és 2018. október 11. között pedig a Mérleg jupiteri naksatrájában, a Vishakában halad. Jupiter egy jupiteri naksatrában mindig nagy lehetőség arra, hogy az adott téma – most a kapcsolódás, együttműködés, párkapcsolat – mesterei legyünk, abban kellő jártasságot szerezzünk.

A Mérleg Jupiter időszakát megbonyolítja, hogy a Jupiter jegyébe, a Nyilasba október 26-tól a Szaturnusz visszatér. (Tudjuk már, hogy a bolygók így is hatnak egymásra: ha egyikük a másik jegyében halad, az mindenkor visszahat a másikra, azaz a jegy urára is.)

E tekintetben az az időszak lesz a legmegpróbálóbb, amikor a Szaturnusz gyökeres átrendeződéseket hoz a Nyilas elején (Múla naksatra) 2017. október 26. és 2018. március eleje között. Kapcsolati tanulásunk legnehezebb periódusa ekkor várható.

Legközelebb a Mérleg Jupiter egyes aszcendensekre várható hatásával folytatjuk.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment