Az asztrológiai eseményekben bővelkedő nyár után intenzív szeptember következik. A hónap égi eseményei 3 fókusz köré rendeződnek.

A legnehezebb hatást a Bakban egymás felé közelítő Mars és Kétu gyakorolja, szeptember 22-i találkozásukig. Viharos hetekre számíthatunk, közlekedésben, időjárásban, természeti jelenségekben, és vélhetően a politikában is.

A Mars-Kétu közelítés vészjósló hatását némileg ellensúlyozza a Vénusz – a kapcsolatok, vágyak képviselője – megérkezése a Mérlegbe. Az egy jegyben töltött átlagosan 4 hét helyett 4 hónapig lesz itt, mert e jegyben fordul majd hátra 6 hétre az ősz folyamán. Mérleg idejének első harmadát együtt tölti a nagy jótevő Jupiterrel.

És fontos, mindannyiunk számára érzékelhető fordulat történik akkor, amikor a Szaturnusz szeptember első hetében több hónap hátrálás után előre indul. A Merkúr és a Mars direktté válása után ez a harmadik fordulat jelentősen csökkenti a retrográd hatásokat az égen.

Nézzük a naptárban a lényegesebb konstellációváltásokat.

Szeptember 1. – A Vénusz megérkezik a Mérlegbe, amely a saját jegye, s amelyben a Jupiterhez csatlakozik. Azokban a viharos időkben, amelyek főként a Mars-Kétu közeledés miatt nehezek, a két Mérleg bolygó kiegyensúlyozó hatása segít bennünket. Mérleg Vénusz annyi, mint kapcsolati támogatottság, harmónia, művészetek felé nyitás.

Szeptember 6. – Az április közepe óta hátráló Szaturnusz előrefordul, ezzel – a visszatekintő hónapok után – ismét a haladást támogatja . A fordulat körüli napok mindig hektikusak, eseménydúsak, ezt érdemes mindennapjainkban figyelembe venni.

Szeptember 7. – A fürge Merkúr átlép az Oroszlánba. Ezzel a lépéssel kiszabadul a Rák Rahu szomszédságából, amely elég sok furcsa baleset előidézője lehetett. 10-éig Kétu energiában van, addig folytatódhat a kiszámíthatatlanság a közlekedésben és a kommunikációban.

Szeptember 9. – Újhold az Oroszlán vénuszi holdházában (Purvaphalguni), amely a kapcsolatok minőségét, a művészeteket, a harmonikus mozgást és a szép beszédet helyezi fókuszba.

Szeptember 10. – A második Kala Sarpa időszak kezdete, amely 21-éig tart. A Kala Sarpa periódusok mindig a megosztottságot, a szélsőségeket fokozzák. Kivárás, türelem, a döntések lehetőség szerinti elhalasztása a helyes hozzáállás.

Szeptember 11. – Ezen a napon a Mérleg Vénusz áll szemben a Kos Uránusszal, s ez a fényszög hozhat váratlan találkozásokat, kapcsolati fordulatokat.

Szeptember 17. – A Nap a Szűz jegybe érkezik, a következő 30 napban a munka, feladatok, hasznosság kérdéskörét hangsúlyozva. Testünk üzeneteit is jobban észrevesszük a Szűz Nap hónapjában.

Szeptember 19. – A Merkúr átlép a Szűzbe, saját jegyébe. Racionális működésünk felerősödik, több agyalást, több munkát és üzleti lehetőséget is hozva.

Szeptember 22. – A Mars-Kétu idei 3. együttállásának napja. Előtte-utána 2-2 nappal már igen közel tartózkodnak egymáshoz. Agresszivitás, nagyfeszültség, baleset-, terror- és katasztrófaveszély. Ha csak lehet, ne ezekben a napokban keljünk útra, kerüljük a tömeget, és próbáljuk takarékra tenni magunkat. Ezek a napok megérdemlik az imát és a meditációt is.

Szeptember 25. – Telihold a Szűz Nap és a Halak Hold között kora reggel. Testi-lelki egyensúlyunk a fő kérdése, hogyan tudunk mindkettőre ügyelni, s elkerülni a túlzásokat.

A hónap során érkeznek a részletek.

Addig is szeretettel
Vishakati

 

 

Write A Comment