A nyugalmas augusztus után szeptemberben beindulnak a változások a védikus égen. Közülük a legfontosabbak a Mars és a Jupiter jegyváltása, és a Merkúr hátra fordulása.

Szeptember 5-én a Vénusz vált a Mérlegbe, saját jegyében kedvezően megerősödik. Másnap pedig a Mars a Szűz csillagképbe, ahol hiperaktivitással, tettvággyal kompenzál, és felerősíti az egészség-betegség témáját.

A hátráló Vízöntő Jupiter szeptember 14-én lép vissza a Bakba, ahol kedvezőtlen méltóságba (esésbe) kerül. A Bak Jupiter összehúzódást, korlátozást, visszaesést okozhat valamilyen témában, amely expanzív alaptermészetével ellentétes. Az elmúlt másfél évben a Bak Jupiter időszakai a Covid járvány súlyosbodásával, s az ehhez kapcsolódó lezárásokkal estek egybe. Most is a járvány intenzívebb szakaszára számíthatunk, ezért érdemes ismét az ajánlott óvintézkedéseket megtenni. A látványos javulás a Jupiter Vízöntőbe, annak is a Szatabisha (száz gyógyító) naksatrájába érkezésétől, 2022. január legelejétől várható.

A Merkúr egész szeptemberben lassul, hogy aztán a hónap végén, alig néhány nappal Mérlegbe lépése után hátraarcot csináljon, és október közepéig visszafelé menjen. A retrográd Merkúr hetei sokak számára megpróbáltatást jelentenek, sok közlekedési nehézséggel, ügyintézési bonyodalmakkal, informatikai és média bakikkal, félreértésekkel. Bár az új terveket nem támogatja, régi, elvarratlan ügyek lezárására és dolgaink újragondolására nagyon is alkalmas hetek, hiszen ekkor az égen – a Merkúrral együtt – már 6 hátráló bolygó (Szaturnusz, Jupiter, Uránusz, Neptunusz, Plútó) késztet bennünket életünk átértékelésére, és egy másfajta, magasabb tudatosságra.

A jegy- és az irányváltások napjait (szept. 6., 14., 27.) kezeljük kiemelten, mert ezeken azt tapasztalhatjuk, hogy az események irányíthatatlanná válnak, sodródunk. Ezért ezeket (+/- 1 nap) próbáljuk átvészelni, tegyük takarékra magunkat, és ha lehet, kerüljük a nagyobb döntéseket.

Nézzük a fontosabb szeptemberi konstelláció váltásokat a naptárban!

Szeptember 2. – Mars-Neptunusz oppozíció, amely a fosszilis üzemanyagok áremelkedésében és ezzel gerjesztett, a gazdaság minden területére átgyűrűző folyamatokban mutatkozhat meg. Mars a kapcsoló, az események beindítója.

Szeptember 5. – A Vénusz – kiszabadulva gyenge jegyéből, a Szűzből – átlép a Mérlegbe, saját jegyébe. Itt valódi megkönnyebbülést hozhat privát és üzleti kapcsolatokban egyaránt. Mindvégig az Uránusszal szemben halad, ez hozhat váratlan fordulatokat.

Szeptember 6. – A nap első órájában a Mars átlép a Szűzbe, ahol a munka, hasznosság és az egészség/betegség témáit aktivizálja. Tettvágy jellemzi. Október 21-ig marad itt, irányítása alatt tartva a jegyeiben haladó fontos planétákat (Kos Uránusz, Skorpió Kétu) és a naksatrájában tartózkodó Dhanistha Jupitert.

Szeptember 7. – Kora hajnalban kedvező, szép Újhold az Oroszlán vénuszi területén (Purvaphalguni). Baráti találkozók, társasági események, ismerkedés lehetősége, erre való igény, nyitottság üzenete.

Szeptember 14. – A hátráló Jupiter a Vízöntőből visszamegy a Bak Dhanistha területére. Kéthónapos befelé fordulás, behúzódás kezdete. Mindenki érzi, hogy igen hosszú volt ez a másfél év 2020 kora tavaszától, remélhetőleg az utolsó felvonás előtt állunk.

Szeptember 16. – A Merkúr és a Mars után a Nap is megérkezik a Szűzbe, különös hangsúlyt adva a betegség, gyógyítás témáinak, új gyógymódoknak, másfajta testtudatosságnak. Együttállásuk a racionális megoldások támogatója.

Szeptember 21. – Hajnalban Telihold a Szűz Nap (Uttaraphalguni) és a Halak Hold (Uttarabadra) szembenállásából. Kiváló lehetőség dolgozni testi-lelki egyensúlyunkon.

Szeptember 22. – A Merkúr megérkezik a Mérlegbe, megpecsételni üzleti kapcsolatokat, szerződéseket. Mozgása már igen lelassult, készül irányváltására.

Szeptember 23. – Vénusz-Uránusz oppozíció hozhat mindenféle meglepetést románcokban éppúgy, mint üzleti kapcsolatokban. Be is robbanhat valami, de el is törhet.

Szeptember 27. – Retrográd Merkúr: a fordulat a Mérleg 1°-án történik, a hátrálás október 18-ig tart. A 3 hetes retrográd menetelés zöme a Szűz csillagképben történik, újragondolásra késztetve gyógyító eljárások, kezelési módok tekintetében.

Namasté

Vishakati

Write A Comment