2017 novembere nem a nagy változások, hanem a befelé fordulás, a hatások elmélyülésének a hónapja.

A Szaturnusz végérvényesen megérkezett a Nyilasba, lassan elnyugszik bennünk és körülöttünk a gandanta elbizonytalanító, kiszámíthatatlan hatása.

A Nyilas Szaturnusz nemcsak egyéni szinten dolgozik, hanem a Nyilas országokban is.  A Nyilas jellegű Spanyolország megosztottsága éppúgy ennek a része, mint az Egyesült Államok (aspektált Ikrek terület) külső-belső konfliktusainak gyarapodása. E tekintetben a Nyilas jegyű Magyarország elkövetkező 2 éve is sok feladatot mutat.

A Nyilas Szaturnusz – valamint a Nyilas Plútó és a Bak Kétu – egész hónapban fennálló fényszögkapcsolata a Szűz Marssal hatással van egészségi állapotunkra: gyulladások, fertőzések okozhatnak akut tüneteket. Ideje van az átfogó szűrővizsgálatoknak, ellenőrzéseknek.

A holdcsomópontok is végzik dolgukat: míg a Bak Kétu karmikus tartozásainkat, múltbéli, felelősséggel kapcsolatos mulasztásainkat firtatja, és csontrendszerünk gyengeségét hozhatja elő, addig a Rák Rahu a családdal kapcsolatban ad halmozott teendőket, és a gyomor érzékenységét, kitettségét növeli.

Nézzük a fontosabb novemberi konstellációváltásokat a védikus naptárban.

November 1-jén a Merkúr átlép a Skorpióba. Gondolkodásunk egyrészt anyagiasabb, értékelvűbb és manipulatívabb lesz, egy más szinten azonban befelé fordulóbb. A Mars-Merkúr uralmi csere intenzívvé teszi mindkét bolygó működését.

November 4. – Kora reggel Telihold van a Mérleg-Kos tengelyen. Ez mindig egy nagyobb belső feszültség időszaka. A fő kérdés most  a belső tüzünktől, szenvedélyeinktől való függés és a környezetünknek való megfelelési késztetés közti egyensúly,  a kint és bent harmóniájának megtalálása. Kedvező hír, hogy ezzel a Teliholddal nagyjából vége is van a Szaturnusz gandanta időszakának.

November 10. – Kala Sarpa periódusba belépés, ismét egy hullámzóbb, megosztottabb 2 hét, amikor a világból szélsőségesebb hírek érkezhetnek, amelyek jobban megborzolják idegeinket.

November 13. – Vénusz Jupiter együttállás a Mérlegben. Bár a két jóindulatú planéta nem kedveli egymást, közülük a Vénusz  itthon van, saját jegyében. Ez a tény jót tesz mindkettőjüknek, s ezért segíthetnek egy jobb önelfogadást, belső harmóniát kialakítani.

November 16. – Skorpióba lép a Nap. Az előző napok, hetek Mérleg túlsúlya kezd eltolódni a Skorpió irányába. Amikor Skorpió Nap és Merkúr van az égen, hajlamosabbak vagyunk befelé fordulni, saját barlangjainkban, belsőnkben tekeregni.

November 18. – A Skorpió jelleg erősödését hozza az Újhold a Skorpió jupiteri területén (Vishaka). Önvizsgálat, belső munka, az ilyenkor gyakrabban ébredő bűntudat okának keresése segíthetnek egyensúlyunk helyreállításában.

November 22. – A hónapok óta hátráló Vízöntő Neptunusz előrefordul. Emberbarátaink iránti szeretetképességünk, szociális érzékenységünk, belső szabadságunk érzékelése, tanulása új lendületet kap.

November 24. – A gyors tempójú Merkúr átlép a Nyilasba, csatlakozva a Szaturnusz és a Plútó társaságához.  Ideológiai felcsattanások, meggyőződéseink indulatosabb kinyilvánítása kísérheti itt töltött heteit.

November 25. – Az aktuális Kala Sarpa 2 hetének vége, nyugalmasabb 2 hét kezdődik.

November 26. – A Vénusz Skorpióba lépésével tovább erősödik a Skorpió jelleg életünkben.  Van választásunk: vagy lesöpörjük jelzéseit, s hagyjuk, hogy külső világunk erősödő témái (anyagiasság, számítóbb, manipulatívabb hatások, szexualitás) hassanak csupán ránk, vagy  önismereti munkával, akár spirituális eszközökkel keressük tépelődésünk, nyugtalanságunk okát.

November 30. – A Mars Mérlegbe lépése a szereplés, a párkapcsolati aktivitás, a társasági élet felé nyit bennünket. A Mérleg Mars a szintén a Mérlegben tartózkodó Jupiterrel jól tud együttműködni, ők ketten sikert hozhatnak a kapcsolatteremtés, pár találása terén.

A hónap folyamán jönnek a részletek, addig is szeretettel
Vishakati

 

 

 

Write A Comment