Utolsó őszi hónapunk hátráló Merkúrral indul, amely rányomja bélyegét az egész novemberre. Lassulást, akadozást érzékelhetünk majd az ügyeink intézésében, a közlekedésben, az informatikában, és kapcsolatunkba is hozhat zökkenőket.

Fontos változás a Mars jegyváltása is. A Mars a hónap első harmada után lép a Mérlegbe, fontossá téve a kapcsolatiságot, a szereplést, képességeink, tehetségünk megmutatását.

A hónap legnagyobb hatású változása azonban a Jupiter jegyváltása. Több mint egy éves Skorpió tartózkodás után – ahol mélyreható lelki munkát végzett rajtunk/velünk – megérkezik saját jegyébe, a Nyilasba. Kaptunk már egy ízelítőt 2019 tavaszán a Nyilas Jupiter működéséből, amely most kiteljesedik. Napvilágra kerül az is, mire jutottunk a Skorpió Jupiter évében, kipróbálhatjuk a gyakorlatban új lelki viszonyulásainkat. A Nyilas Jupiterrel és hatásaival részletesen is fogunk foglalkozni.

Nézzük a hónap asztrológiailag fontosabb napjait:

November 5. – A nap első órájában a Jupiter jegyet vált, és beköltözik saját jegyébe, a Nyilasba. A szokásos 1 éves jegybeli tartózkodás helyett azonban változatos utat jár be: átrobog a Nyilason, aztán 3 hónapra átlátogat a Bakba, majd visszatér a Nyilasba 2020 novemberéig.

November 7. – A retrográd Merkúr visszahátrál a Mérleg jegybe, ahol partnerkapcsolati és megfeleléssel kapcsolatos problémákat hozhat felszínre.

November 10. – Mozgalmas nap. A Jupiter kilép a gandantából, amely megnyugvás a jupiteri érdekeltségeknek (Halak és Nyilas). Ugyanaznap a Mars a Mérleg jegybe vált 1,5 hónapra, ezalatt átrendezi a Skorpiók és Kosok, valamint a Mérlegek energetikáját.

November 11. – A Nap és a retrográd Merkúr együttállása csillagászati érdekességgel: a Merkúr a Nap előtt vonul át. Az átvonulás – azaz a Merkúr kis pontja a Nap fényes nagy korongja előtt – Budapestről nézve kora délután kezdődik, és több mint két órán át megfigyelhető. 10-szeres nagyítással már látható, de védőfelszerelés szükséges a megfigyeléshez!

November 12. – Telihold a Mérleg Nap és a Kos Hold között kora délutáni tetőzéssel. Együttműködési készségünk és önérvényesítési késztetésünk néz szembe egymással.

November 16. – Kezdődik a Skorpió Nap hónapja. Kettősséget képvisel: belső világunkban a mélyülést, befelé figyelést, külső világunkban az érvényesülést, karrierépítést támogatja.

November 20. – A Merkúr előre fordul a Mérleg közepén, és szép lassan felveszi normál haladási sebességét. Novemberben marad a Mérlegben, támogatva a kellemes társalgást, a szép beszédet, és a társasági események iránti nyitottságot.

November 21. – A Vénusz is megérkezik a Nyilasba. Ideák, kivetített vágyak követhetik, amelyekkel hajlamosak lehetünk megvezetni magunkat. Kreatív elképzelések megvalósítására remek időszak.

November 24. – Egy érdekes nap érdekes konstellációkkal: a Mérleg Mars-Kos Uránusz szembenállása párkapcsolati meglepetéseket hozhat, a Nyilas Vénusz-Jupiter együttállása pedig művészi élményeket, lelki ajándékot. Érdemes megtervezni, milyen szellemi vagy kulturális kalanddal ajándékozzuk meg ezen a napon magunkat vagy valakit, aki számunkra fontos.

November 26. – Újhold a Skorpió Anuradha holdházban, szaturnuszi területen. Jó lehetőség gondolkodásunk átállítására, értékrendünk megváltoztatására befelé fordulással, önvizsgálattal.

November 27. – Direkt Neptunusz a Vízöntőben. A Neptunusz előre indulása fordulat lehet szociális érzékenység, társadalmi és környezetvédelmi kérdések vonatkozásában.

Namasté

Vishakati

Write A Comment