Május havi védikus prognózis (169.) – vishakati
Május főszereplője a sok retrográd bolygó, amelyek egy visszatekintő és gyógyító időszakot jelölnek. Nem félnünk kell egy ilyen ciklustól, hanem felismerni a tendenciáit. Ilyenkor ugyanis módunk van múltbeli problémákat valami módon újraélni, más szempontból megérteni, és ez alapján áttervezni jövőbeni dolgainkat.
A retrográd Mars a karmester, végső soron ő az összes planéta diszpozitora, tőle függ tempónk, hangulatunk, dolgaink kimenetele. A retrográd Mars erőbeosztásunkat és indulati elemeinket tanítja azzal, hogy visszafogottan adagolja az energiát, a jegyeiben haladó bolygók lelassításával pedig türelemre szorít. 
retrográd Szaturnusszal együtt a Skorpióban gondoskodik arról, hogy hűvös, csapadékos, változékony időjárásunk legyen.
A hónap nagyobbik része a hátráló Merkúrral telik, amelyet szintén megérzünk mindennapjainkban. Utazásaink, üzleti aktivitásunk, kombinációs készségünk akadozik, viszont magasabb szinten sok érdekes részlet állhat össze újszerűen a fejünkben. A Merkúr május 22-én indul el előre. Érezhető kedvező fordulat lesz a 4 hónapja hátráló Jupiter előrefordulása is május 9-én.
Az időszak egy másik érdekes tendenciája a Vénusz erőteljes megnyilvánulása, amely már áprilisban elkezdődött, s legalább június közepéig tart. A májusi Újhold idején például a Napon és Holdon kívül maga a Vénusz, valamint a Jupiter, a Rahu, és a Plútó is vénuszi naksatrában áll. 
Emiatt vénuszi dolgaink felerősödnek: szenvedélyesebbek vagyunk, többet eszünk, iszunk, fontosabb a testiség. Bármibe fogunk, azt nagyobb vehemenciával tesszük – már ha a retrográd Mars is hagy rá energiát. 
Mivel a Vénuszhoz tartozik a gazdasági élet, a tőzsde, az anyagiak, az országok szintjén is túlfűtötté válhatnak gazdaságok, túlságosan a pénz befolyásolja életünket. 
Nézzük a fontosabb fordulónapokat, amelyeket majd részletesen tárgyalunk a maguk idejében.
Május 6. – Újhold a Kos vénuszi naksatrájában. Indulataink és szenvedélyeink megélésének fordulópontja, a jegyúr Mars hátrálása miatt sok visszafojtottsággal.
Május 9. – Az  indiai hagyomány szerint az év legjobb napja: Aksaya Tritiya – a délelőtti órák különösen kedvezőek új dolgok beindítására. Nap-Merkúr együttállás is van, amely különös meglátásokhoz juttathat bennünket. Ugyanaznap délután a Jupiter – 4 hónap hátrálás után – elindul előre. Ezzel érzelmi életünk némileg megkönnyebbül, a jupiteri aszcendensek (Nyilas és Halak) dolgai meglódulnak, de tanulással kapcsolatos, valamint jogi és spirituális témáink is jobban alakulnak majd.
Május 14. – A Nap megérkezik a Bikába. Szellemiségünk kissé lelassul és a föld felé fordul. Hónapjában fontosabb lesz a természet, annak élvezete, szerepe.
Május 19. – A Vénusz is belép a Bikába, saját jegyébe. A vénuszi tendenciák tovább erősödnek, mintha érzékeink vennék át az irányítást. Érdemes figyelni a mértékre földi élvezeteinkben, de munkánkban, szenvedélyeinkben is.
Május 21. – Az idei második tízmilliószoros nap, valamint Telihold a Bika-Skorpió tengelyen. A Telihold a Skorpió Hold és Bika Nap között alakul ki, amely a Skorpió Mars-Szaturnusz malefikus kettősét aktivizálhatja. Nem veszélytelen napok.
Május 22. – Merkúr direkt – kedvező fordulat az égen, amikor mindennapi életünk szervezése, kommunikációnk, közlekedésünk flottabb, sikeresebb lesz. Különösen az Ikrek és Szűz aszcendensűek életminősége javul látványosan.
Virágos, langyos májust kívánok mindenkinek szeretettel
Vishakati

 Írj hozzászólást