A nyár első hónapja mozgalmasnak ígérkezik fontos változásokat beharangozó jegy- (Mars), naksatra-(Kétu) és irányváltásokkal (Merkúr, Jupiter, Neptunusz), és tart még az eklipszis szezon is: a május 26-i Holdfogyatkozást követően június 10-én Napfogyatkozás lesz az égen.

Az égi mozgalmasságot általában eseménydús földi időszak, hangulati ingadozások, tendenciaváltozások kísérik, júniusban ezekből nem lesz hiány. Ne felejtsük el, másokat hibáztatni, ujjal mutogatni családtagra, főnökre, politikusra, a másik autóvezetőre lehetséges, de nem vezet semmire. A változások szükségességét és mikéntjét magunkban kell felismerni és elindítani.

Június eleve egy retrográd Merkúrral indul (a kommunikáció, informatika és közlekedés bolygója május 30-tól hátrál), amely a témáiban mélyülést, lassítást hoz. Ezt földi életünkben leginkább akadályoztatásként éljük meg. Legyünk türelmesek magunkkal, és rakoncátlankodó számítástechnikai eszközeinkkel, a közlekedést megnehezítő építkezésekkel, vagy éppen a kötekedő hivatalokkal.

A hónap legfontosabb jegyváltása a Mars (erő, cselekvés, bátorság, agresszió) Rákba lépése. Új jegyében a Mars esésben van, éppen mert nem harcolnia kell, hanem erejét segítésre, gyógyításra, érzelmi táplálásra fordítania. Tudatosságunktól függően – tehát hogy mennyire vagyunk a tengelyünkben – fogjuk tudni becsatornázni energiáinkat. A mindennapokban azonban több családi viszályt hozhat ez a konstelláció. Július 20-ig tartó Rák útja során a 2 legfontosabb Mars stáció június 5-én a Plútóval szembenállás, július 1-jén pedig a Szaturnusz oppozíciója, mindkettő jelenthet magasfeszültséget.

Fontos lépés a Skorpióban hátrafelé araszoló Kétu 6-i naksatraváltása a mágikus merkúri Dzsjésthából a szaturnikus Anuradhába. Utóbbi a sorsszerű történéseket, a Szaturnusz szerepét értékeli fel, és a hozott családi minták, tabuk átértékelését sürgeti.  

Két prominens bolygó is irányt vált júniusban: a Jupiter 20-án, a Neptunusz 25-én fordul hátra. Az év első hónapjaihoz képest, amikor hónapokig csak direkt bolygó volt az égen, a jelenlegi nagyszámú retrográd bolygó (Plútó, Szaturnusz, Jupiter, Neptunusz, 23-ig a Merkúr) a részletmunkát, kidolgozást, és múltbéli, elvarratlan szálak lezárását kéri. Az irányváltások napjaiban mindig nagy energiák rendeződnek át, amely emberi énünk számára a kontroll elvesztését, a sodródás érzését hozhatja, és sose könnyű napok.

Nézzük a hónap asztrológiailag fontosabb napjait, amelyeket aztán menet közben majd részletes is megvizsgálunk!

Június 2. – Mars a Rákba lép július 20-ig. A marsikus Kosok és Skorpiók számára erővesztést és családi konfliktusokat hozhat, utóbbi veszélye azonban mindenkire fennállhat. A Mars 6 hetes Rák útját részletesen is megnézzük.

Június 6. – Kétu naksatrát vált a Skorpióban, és a szaturnikus Anuradha naksatrába lép. Ez a Kétu egyetlen idei váltása, amely a Szaturnusz (sors, karma, idő, felelősség) szerepének erősödését hozza. Az Anuradha Kétu a családi minták rugalmas felülírását, gondolkodásmódunk megváltoztatását szorgalmazza. Ugyanezen a napon Mars-Plútó pontos szembenállás van, amely több szinten megélhető. Hozhat sarkaiból kiforgató elhatározást, sorsdöntő változást is, ha akaratunkat (Mars) eltökélt, mély átalakulással (Plútó) tudjuk összekötni, de fizikai síkon igen magas feszültséget hordoz. Balesetveszélyes nap, ez és előtte-utána 1-2 nap óvatosságot kér.

Június 10. – A nap közepén Újhold, egyidejűleg Napfogyatkozás van a Bika marsikus területén (Mrigasira). Üzenete – mivel a naksatraúr Mars a Rákban van – a családi értékek és az azokból fakadó biztonsági kötődések megtalálásának fontossága. Napfogyatkozás lévén vezetői és apai minőségek átíródása, megbillenése várható, kb. az elkövetkező 6 hónapban.

Június 15. – Az Ikrek csillagképbe vált a Nap, amely nyitottabb gondolkodást, több beszélgetést fog hozni 30 napjában, főként a Merkúr 23-i előrefordulása után.

Június 20. – A Jupiter retrográddá válik október 18-ig a Vízöntő 8°-án. Fordulata az eddigi növekedési kilátásokat bizonytalanítja el, és előre vetíti a Jupiter szeptember közepi 2 hónapos visszatérését a Bakba, amely ismételt korlátozásokat, a vírus részleges visszatérését prognosztizálja. Az irányváltás miatt sodródó, nyugtalan nap.

Június 22. – A Mars után a Vénusz is megérkezik a Rákba, ahol ő sem érzi jól magát. A Vénusz nagyon a jelenben lenne, a Rákban, a múlt jegyében azonban a nosztalgia vagy a családi múlt valamilyen értelemben beszippantja.

Június 23. – Merkúr direkt fordulata a jövőre nézve kedvező esemény, a fordulat napja azonban kaotikus lehet gondolkodásunkban, a közlekedésben, vagy informatikai területen. A nap jelszava a türelem.

Június 24. – Telihold az Ikrek Ardra Nap és a Nyilas Múla Hold szembenállásából az esti órákban. Mindkét fővilágosító nehéz, struktúrákat romboló naksatrában van, azonban csupán a bennünket korlátozó hitrendszereket, gondolatokat, tabukat kellene lebontanunk, elengednünk. Ezek blokkolják fejlődésünket, az igazság felismerését.

Június 25. – A Neptunusz is retrográddá válik december 1-jéig a Vízöntő utolsó fokán. Jövő év eleji Halakba lépése előtt még dolgoztat bennünket kollektív karmánkon, közösségi, szociális érzékenységünkön.

Izgalmas, eseménydús hónap vár ránk, próbáljunk felülni a hullámaira. Ha a védikus asztrológia segítségével tervezi bárki önismereti útját, a bármikor, bárhonnan elérhető online tanulást ajánlom figyelmébe.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment