A védikus ég júniusban elsősorban a sorsbolygók fordulataitól lesz nevezetes. A Szűz Jupiter 4 havi hátrálás után elindul előre, a Nyilas Szaturnusz pedig visszahátrál a Skorpióba. Mindkettő lényegesen befolyásolja életünket.

Látványos átalakulás az is, hogy a Mars után a Nap, majd a Merkúr is belép az Ikrek jegyébe. Az Ikrek Mars okán már volt szó a frusztráció, hátráltatás témájáról, amely a többi bolygó belépésével kiterjed a verbális és fizikai, közlekedési ütközés fokozott lehetőségére, és a felettünk álló tekintéllyel, autoritással, vezetéssel való konfrontálódásra is. E téren fontos tanításokat kaphatunk, de adhatunk is.

Nézzük a hónap fontosabb váltásait röviden, s majd a maguk idejében bővebben.

Június 3. – Merkúr, racionalitásunk és mindennapi életszervezésünk bolygója átlép a Bikába.  Ezzel kilép a Kos Uránusz pörgős szomszédságából, lelassul, hogy praktikusabb és anyagiasabb szempontok szerint vezéreljen. Ugyanezen a napon Vénusz-Uránusz együttállás van, amely váratlan fordulatokat hozhat kapcsolati téren, bármilyen előjellel.

Június 7. – Fontos nap, mert a Nyilas Szaturnusz visszalép a gandanta zónába (a jegyhatártól már csak 1 fokon belül van), s ezzel egy hullámzóbb időszak indul el. Lezárandó feladatok, leírandó veszteségek kísérik útját június 21-i jegyváltásáig a régiúj jegybe, a Skorpióba.

Június 9. – Jóindulatú nagybolygónk, a Jupiter hónapok óta tartó hátrálás után megfordul, s elindul előre. Ezzel ismét a fejlődést, haladást segíti a Szűzben, s testtel, munkával, egészséggel kapcsolatos tapasztalásokat hoz. Ugyanezen a napon Telihold van a Bika-Skorpió tengelyen, amely a kötődés-elengedés viszonyát vizsgálja bennünk.

Június 15. – Szellemi vezetőnk, a Nap átlép az Ikrek jegyébe, ahol megerősíti a kommunikáció, a testvértéma, és az információ megosztás jelentőségét. Itt, a Mars szomszédságában hozhat konfliktust testvérrel, de főnökkel, vezetővel is.

Június 16. – Alig néhány hetes naksatra váltása után a Vízöntő Neptunusz irányt változtat, és az elkövetkező hónapokban hátrálva mozog. Belekóstoltunk az értékrendváltásba s egy másfajta szeretet képességbe, de ismétlésre vagyunk bocsátva.

Június 18. – A Merkúr is belép az Ikrekbe, érzékelhető élénkülést, utazási kedvet, üzleti életet hozva. Nyelvtanulásra, kommunikációs tréningre, de akár meditációra is kiváló hetek. A Mars közelsége miatt fokozott közlekedési balesetveszély áll fenn.

Június 21. – Szigorú tanítónk, a Szaturnusz visszahátrál a Skorpió jegyébe. A hagyomány szerint itt, a Skorpió végén avagy a Skorpió farkában van a méreg, azaz ez ennek a jegynek a legnehezebb területe. Ismétlő időszak október 26-ig, amely a Skorpió Szaturnusz témáit zárja le.

Június 24. – Szent Iván napján Arda Újhold van, amely alkalmazkodási feladatainkra és egyenrangúsági problémáinkra hívja fel figyelmünket. Az Ardra naksatra ura Rudra, a viharok istene: szeszélyesebb időjárásra, több szeles napra számíthatunk.

Június 28. – Mától Bika Vénusz van a védikus égen. Saját jegyében a Vénusz több élvezetet kínál a föld örömeiből, evésből, luxusból, testiségből. Vigyázat, könnyen elveszíthetjük a mértéket. Szintén ezen a napon Mars-Merkúr együttállás, amely szóbeli és fizikai konfliktusokat hordozhat, és óvatosságra int.

Szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment