A nyár első hónapja bolygó irányváltásokkal tarkított: hátra fordul a Szaturnusz, megindul előre a Merkúr, mindez ráadásul ugyanazon a napon, június 4-én, amely meglehetősen kaotikus időket okozhat.

A Szaturnusz a Vízöntőbe április 29-én lépett be egy viszonylag rövid, 2,5 hónapos látogatásra. Ezzel ízelítőt kaphattunk abból a témából, amelyet majd 2023-25 között kell alaposabban rendbe tennünk. Most azonban a Szaturnusz retrográddá válik, azaz – a védikus szabályok értelmében – elkezd egyszerre hatni a Vízöntőben és a Bakban, majd július közepétől visszalép a Bakba 6 hónapra, hogy a Bak Szaturnuszhoz társított, 2020 januárjában megkezdett átalakításokat, érési folyamatokat lezárja.

Örvendetes a Merkúr 3 hetes retrográd időszakának befejeződése a Bikában, mert az mindig sok zűrrel, félreértéssel, közlekedési, kommunikációs és informatikai zavarokkal jár, a Bikában ezt még az anyagi, gazdasági, pénzügyi kiszámíthatatlanság is kísérte. A direkt Merkúrral ügyeink meglódulhatnak, figyelmünket ismét sikeresebben fordíthatjuk a jövőbeni dolgok felé.

A Mars jegyében, a Kosban történnek még súlyponti átrendeződések:

  • a Rahu naksatraváltása érzékelhető változást fog hozni a Kos csillagképen belül, ahol a Krittikából a Bharaniba vált, azaz a Nap-témák helyett a vénusziak kerülnek a középpontba: kapcsolati függésünk, végletességünk, szenvedélyeink, ezekben kellene fejlődnünk,
  • a Mars megérkezése saját jegyébe, a Kosba izgalmas időszak kezdetét jelzi. Itt csatlakozik a Vénuszhoz, a Rahuhoz és az Uránuszhoz is. Utóbbi kettővel majd július utolsó napjaiban fog együtt állni, amely feszültségteli energiákat jelez.

Érdemes odafigyelni a változások időbeli dinamikájára is, mert elsősorban a hónap elején, valamint közepén lesznek a nagyobb hatású átrendeződések. Tekintsünk a naptárra!

Június 4. – Két irányváltás is történik ezen a napon: a Szaturnusz október 23-ig retrográddá válik a Vízöntő 1°5’-én, a Merkúr viszont befejezi hátráló időszakát a Bikában, s elindul előre. Az irányváltást mindig a bolygómozgás nagy mértékű lassulása (stacioner állapot) kíséri, ekkor igen intenzív a bolygó hatása. Maga az irányváltás azonban a kontrollvesztés érzésével jár. Ezért számítsunk június 4. előtt és után legalább 2-2 napig nehezebben kezelhető időszakra.

Június 10-11. – A Bikában alig egy hete előre indult Merkúrt a Bak Plútó fényszöge éri. Nagyobb tőzsdei korrekciók, gazdasági fordulatok történhetnek ezzel a konstellációval, és sajnos az élelmiszerárak megugrása is bekövetkezhet.

Június 12. – Vénusz-Uránusz találkozása a Kos 22°-án, a vénuszi Bharani területen. A vágyak és kapcsolatok (Vénusz) és a hirtelen, kiszámíthatatlan változások (Uránusz) együttállása adhat és elvehet nem várt módon kapcsolati, szerelmi életünkben.

Június 14. – Reggel a Rahu vált naksatrát, a Kos Nap-területéről (Krittika) a vénusziba vált (Bharani), majd találkozik a Vénusszal. Ezzel folytatódik a Vénusz analógiáiban (kapcsolatok, vágyak, anyagiak) a nyugtalan, átrendező hatások érvényesülése. Kora délután pedig pontosan szembenáll a Bika Mrigasira Nap a Skorpió Dzsjéstha Holddal, azaz Telihold van – miközben a Hold a Skorpió gandanta zónájában, esett méltóságban. Ez a Telihold túlműködő elménkre, elengedési nehézségeinkre, túlzott ragaszkodásainkra emlékeztethet, hangulatilag billenékeny órákkal.

Június 15. – A Nap – röviddel a Teliholdat követően – az Ikrek csillagképbe lép. Itt töltendő hónapjában felerősíti kommunikációs, társalgási, közlési késztetéseinket. Nyitottabbá, érdeklődőbbé tesz és gyorsít alapritmusunkon.

Június 18. – A Vénusz megérkezik saját jegyébe, a Bikába. Földi élvezetek, evés-ivás, kényelmi igények csakúgy, mint az anyagiakkal foglalkozás fontosabbá válnak itt tartózkodása heteiben, július közepéig. Mivel a Bika terület a Bak Plútó aspektusa alatt áll, a Bika Vénusz témáiban kaphatunk átrendező hatásokat, főként június 20-21. körül, a pontos fényszög idején. Ez akár erősebb tőzsdei mozgásokban, inflációs fordulatban is megnyilvánulhat.

Június 27. – A Mars a Kosba vált augusztus 10-ig. Saját jegyében megizmosodva energikussá, kezdeményezővé tesz, és feladattá emeli indulataink, esetleges agresszivitásunk kordában tartását. Különösen majd július utolsó napjaiban, amikor 3 nehéz planéta: a Rahu, az Uránusz és a Mars áll együtt és srófolja magasra a feszültséget.

Június 28. – Újabb planéta, a Neptunusz fordul hátra ezen a napon a Halak 1°16’-én. December 4-ig lesz retrográd, s ettől kezdve két helyen hat: tartózkodási jegyében, s az azt megelőzőben. Ilymódon a Neptunusz egyszerre merít érzelmi érintettségbe (Halak) és segít megérteni, intellektualizálni a történést (Vízöntő). Ugyancsak irányítja szociális, környezetért és jövőnkért érzett figyelmünket.

Június 29. – A hónap Ardra Újholddal zárul, azaz a Nap és a Hold az Ikrek Rahu-energiájában találkozik. Ez az Újhold esetleges szerethetőségi hiányainkra és alkalmazkodási feladatainkra emlékeztet, akár azon keresztül, hogy az el nem fogadottság nehéz állapotába kerülünk.

Szép nyárkezdetet kívánok szeretettel

Vishakati

Write A Comment