A rendkívül fordulatos június után egy látszólag eseménytelen július következik. Ez a látszat azonban csal: most nem a felszínen, látványos változásokon át mutatkozik meg a lényeg, hanem a konstellációk mélyülésében.

A mélyülést elsősorban a Nyilas Plútó-Jupiter együtthátrálás mutatja, továbbá a Halak Mars által képviselt indulatok, és az Ikrekben mutatkozó harag. A fordulatok közül a Merkúr előre indulása jelez kedvező változást, valamint a július 5-i Holdfogyatkozás látszik fontosnak.

Ezek közül főszereplő a retrográd Plútó és Jupiter, amelyek június utolsó napján léptek vissza a Nyilasba, ahol a Múla Kétu utolsó 3 hónapját tölti. Itt, a Nyilas utolsó fokán Plútó és Jupiter pontos együttállással indítják a júliust, de retrográd irányban. A hónap végéig az Uttarasadha (Nap) naksatrában hátrálnak, vezetői minőségek, tekintély, autoritás, egó témákban hatva. Nagyon függnek az aktuális tranzit Nap helyzetétől. Ismét ideológiai párharcok, politikai villongások, radikalizmus kerülhetnek elő, és elkezdhet felpörögni a fogyasztás is. Hajlamosak lehetünk elfelejteni, mire is akart tanítani a tavaszi pandémia, s a vele járó karantén: a következmények vállalására.

Ne feledjük, a Plútó végső 6 hónapját tölti a Nyilas jegyben, legközelebb 233 év múlva tér ide vissza! A szeptember 22-ig Nyilasban járó Kétu tisztító, lezáró, spiritualizáló hatását, valamint a gondolkodásbeli dogmatizmus, rugalmatlanság oldódását segíti elő a Jupiterrel együtt.

A Nyilassal szemközti jegyben, az Ikrekben is nagy a tumultus. A Kétu pandantjának megfelelő Rahu szintén utolsó 3 hónapját tölti itt, vele a retrográd Merkúr, valamint a hónap közepéig a Nap. Az Ikrek területen az alkalmazkodás tanulása és az egyenlőség, egyenrangúságért való kiállás, sőt, harc a tét. A legprominensebb harctér az USA mint Ikrek jegyű terület.

A sok retrográd bolygó közül a Merkúr előre indulása július 12-én jótékony fordulat lesz az égen és a földi tükröződésben is.

Figyelemre méltó esemény a július 5-i Telihold és részleges Holdfogyatkozás, különösen a Hold helyzete – a hátráló Plútó-Jupiter kettőse és a Kétu között lesz – miatt. Vele szemben pedig a Telihold másik szereplője, a Nap, egy jegyben a harcias Rahuval és a retrográd Merkúrral. Ez a konstelláció egyértelműen kihegyezi az ellentétet a radikálisok, fanatikusok és a sokszínűséget, elfogadást támogató másik oldal között. Az előttünk álló 3 hónap irányzatainak koncentrációja, veszélyes nap.

Nézzük a naptárt!

Július 1. – Jupiter-Plútó együttállás a Nyilas utolsó fokán, Nap-Merkúr együttállás az Ikrek Ardra holdházában. A gondolkodás szabadságának kontra megpántlikázásának mutatói. Az Egyesült Államokban a két fő politikai oldal szembenállásának fokozódását is mutatja.

Július 5. – Telihold az Ikrek Ardra Nap és a Nyilas Purvasadha Hold között, félárnyékos Holdfogyatkozás, amely Magyarországról nem észlelhető. Fokozódó fanatizmus, radikális nézetek megnyilatkozása várható, miközben látszik a tudati nyitás, gondolkodásunk megváltozásának szükségessége. Feszült hetek előrejelzője mind a személyes szférában, mind politikai szinten.

Július 8. – A retrográd Merkúr pontos fényszöggel aspektált a Halak Marstól: erőszakos nap, sok indulattal. Utazás kerülendő.

Július 12. – Direkt Merkúr: előrefordul az Ikrek Ardra holdházában a Rahu és a Nap között. Egy átértékelő, visszatekintő 3,5 hetes periódus zárása, elindul az élet, reméljük, tanulságokkal.

Július 16. – A merkúri (Revati) naksatrába lépő, indulatos Halak Mars lehetőséget ad arra, hogy a feszítő érzelmeket elkezdjük megérteni, racionalizálni. Szintén ezen a napon a Nap a Rák jegyébe lép, kiemelve a család, a támogató érzelmek fontosságát, de meggyötörve a szembenálló Szaturnusztól. Egészségügyi problémák, fáradékonyság jelezhet.

Július 20. – Pusja (a Rák szaturnikus holdháza) Újhold este 7-kor a Rák 5. fokán a következő 4 hét előrejelzője: a külső világ zűrzavara fokozódik. A megoldás tudati hozzáállásunk megváltozásában és belső világunk békéjében rejlik. Amint kint, úgy bent, és fordítva. Az Újhold naksatraura – a retrográd Szaturnusz innen a 7. házban – gazdasági visszaesést és emiatti indulatokat is jelez világszerte. Az USA nagyon kitett a jelen szélsőséges helyzetnek.

Július 25. – A retrográd Jupiter visszalép a Nyilas vénuszi naksatrájában (Purvaphalguni). Ez a naksatra az idealizmus helye. Önbecsapás veszélye, de érhet bennünket kívülről is ideológiai befolyásolás, megvezetés.

Ez vár ránk ebben az amúgy eseménytelen hónapban. Ügyeljünk a veszélyes napokra (július 5. és 20.), és ne kint keressük a lelki békét, mert csalóka lehet.

Namasté

Vishakati

Write A Comment