A nyár közepe egy kis pihenő számunkra. Július folyamán csak kisebb változások lesznek a védikus égen, miközben jócskán kapunk feladatokat a Skorpióban hátráló Szaturnusztól, és rákészülhetünk az izzasztó augusztusi asztrológiai fordulatokra, mert akkor holdcsomópont jegyváltás, retrográd Merkúr, és Napfogyatkozás is lesz.

Július legerősebb fordulata a Mars Rákba lépése, mert ez a leggyengébb jegye. Energiánk, kezdeményező-képességünk, bátorságunk megcsappan, s ráadásul a Szaturnusz kontrollja alá kerül. Ez utóbbi miatt félelmek, szorongások is kavaroghatnak majd bennünk.

Szintén érezhető lesz július folyamán az, hogy a jegyváltáshoz készülődő holdcsomópontok már nagyon a jegyhatárnál vannak. Mind a Vízöntő Kétu, mind a vele szemben álló Oroszlán Rahu dolgozik azon, hogy másfél éves ciklusuk feladatait behajtsák. Sürgetésük, ösztönzésük szinte tapintható, és – amennyire lehetséges – érdemes együttműködni velük.

Nézzük a júliusi változásokat röviden.

Július 2. – A hónap a Merkúr jegyváltásával indul, saját jegyéből, az Ikrekből a Rákba lép. Gondolkodásunkban a család és a múlt fontosabbá válik, s jellemzőbb lesz az érzelmes gondolkodás is.

Július 9. – Kora reggel Telihold az Ikrek-Nyilas jegytengelyen. Elme és hit, racionalitás és bölcsesség szembetekintése, hitünk, meggyőződéseink felkérdezése.

Július 11. – A Mars, aktivitásunk és kezdeményezésünk jelzője leggyengébb kozmikus helyére, a Rákba lép.  Erőnk apadásával, családi konfliktusokkal számolhatunk. Ugyanezen a napon a hátráló Neptunusz visszamegy a Vízöntőben előző naksatrájába, a Szatabishába: ismételt szabadságpróba.

Július 16. – A Nap is jegyet vált, belép a Rák jegyébe. Hangsúlyt kap a női oldal, a család, a múlt. A védikus tradíció szerint jövő január közepéig az év passzívabb felébe kerülünk.

Július 21. – Az egyelőre gyors léptű Merkúr belép az Oroszlánba, ahol magabiztos irányítói és döntési képességeket hoz. Egy nap múlva találkozik a Rahuval, együttállásuk napjai közlekedési veszélyeket és gondolati kibillenéseket okozhatnak.

Július 23. – Újhold a Rák szaturnuszi naksatrájában (Pusja). Az Újhold mindig egy  4 hetes programot tartalmaz az előtte álló időszakra. Ez a mostani házasságunk, párkapcsolatunk értékeiről kérdez: mi van a szívünkben ezzel kapcsolatban. Az Újhold a Marssal is együtt áll, amely hozhat veszekedést, agressziót az otthonunkban.

Július 26. – A szintén gyors Vénusz átsiklik az Ikrekbe, ahol vágyainkat megkettőzheti, megbillegteti. Több csevegés, erősebb intellektuális igények, kreativitás az erőssége. Ezen a napon Nap-Mars találkozó van a Rákban, amely vezetőket, családfőket gyengíthet meg valamilyen vonatkozásban.

Jó nyaralást, feltöltődést kívánok szeretettel
Vishakati

Write A Comment