Ahogy az éves előrejelzésből már láthattuk, 2017 első hónapjában egy sor olyan védikus esemény vár ránk, amelyek egy lassú rendeződés és kioldódás irányába mutatnak. A Merkúr előrefordulása, a Mars kilépése a Kétu veszélyes szomszédságából, vagy a Szaturnusz jegyváltása mind ezek sorába tartozik.

A leglényegesebb változás természetesen a karma bolygójának, a Szaturnusznak a jegyváltása lesz. Erről a váltás napját – január 26. – megelőzően még sok szó esik. Addig azonban a legfontosabb tudnivalónk, hogy egy ilyen lassú bolygó a váltást megelőzően még intenzív „behajtási” időszakot tart, azaz a Skorpióban, a jelenlegi jegyében elvárt feladatokat be fogja vasalni rajtunk. Lehet, hogy az utolsó órában, de az elvárt változások be fognak következni. Ezért a jegyváltás előtti heteket érdemes kellő tisztelettel és tudatossággal figyelni.

Nézzük a hónap legfontosabb védikus történéseit, most röviden, a maguk idejében pedig majd részletesen.

Január 2. – A Hold belépésével immár 5 bolygó van a Vízöntőben. Az ettől számított 3 napban kulminálódhat mindaz a veszélyhelyzet, amely a Mars belépésével kezdődött. Baleset- és terrorveszély miatt fokozott körültekintés szükséges.

Január 6. – A védikus égen együttáll a Nyilas Nap és a Plútó. Évente egyszer előforduló állás, amikor mélységek és magasságok egyaránt megnyílhatnak előttünk. Bárminemű hatalom, szenvedély témában fordulatot hozhat, amely lehet erősödés vagy bukás, lelepleződés.

Január 8. – A Merkúr direktbe fordulásának napja. Mindennapi életünk kerékkötője végre jótékony fordulatot vesz, bár normál sebességének – azaz hatékony működésének – eléréséhez még hetek kellenek. Megszűnik a Szaturnusz retrospektív jellege is, a jegyváltásig hátralevő 18 napban már nem a múltba fordítja figyelmünket.

Január 12. – Délben Telihold a Nyilas Nap és Ikrek Hold között, amely tónusában már a Nyilas Szaturnuszt készíti elő. A Nyilasban – a Merkúr, a Plútó és a Nap  – együttálló hármasa meglehetősen felkorbácsolja az indulatokat, a saját igazságunkba vetett meggyőződésünket, míg az Ikrek Hold arra int, hogy mindenkinek megvan a maga valósága.

Január 14. – A Nap átlépése a Bak jegyébe, azaz Makara Sankranti napja. Indiában nagy ünnep, amely az év aktív felének kezdetét jelzi.

Január 20. – A Mars átlép a Halakba, s ezzel megszűnik a Kétuval való veszélyes együttállása, bár a Halakban álló Uránusszal is tud meglepetéseket okozni. Érzelmi turbulenciák várhatók, mert az érzelmes Halakban a tüzes Mars némileg tehetetlen.  A Szűz Jupiterrel való kapcsolata miatt gyulladások, testi kórképek aktivizálódása várható.

Január 26. – Szaturnusz átlépése a Skorpióból a Nyilasba. Markáns váltás mindenki számára, mert a hangsúly a világnézeti értékek, igazságok, toleranciák vizsgálatára helyeződik át. A Szaturnusz – és a hozzá hasonló nagybolygók – jegyváltása körül 1-1 napig igyekezzünk spirituális tevékenységben elmélyülni, vagy ha ezt nem tehetjük, szokásos napi munkánkat jelképesen ajánljuk fel a Nyilas Szaturnusz részére.

Január 27. – Egy nappal később a Vénusz belép egyik kedvenc jegyébe, a Halakba. A jó értelemben vett önfeláldozás, érzékenység, segítőkészség megerősödhet életünkben, ezek fontos erények lesznek kapcsolatunkban is. Próbáljuk megtartani határainkat, azaz annyit adjunk magunkból – bármilyen vonatkozásban -, amennyit mi tartunk jónak.

Január 28. – Hajnalban Újhold a Bak holdi energiájában, a Sravana naksatrában. A nagy váltások után pillanatnyi pihenő, megállás, felelősségünk tudatosítása.

Jó évkezdést kívánok szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment