Februárban kevesebb nagy változás lesz az égen, viszont erősödünk, cselekvőbbé válunk, belerázódunk az előző hónapban megváltozott energiákba. Ezek elsősorban a Vízöntőbe lépett Szaturnusz energiái, amelyek a kifelé, mások felé nyitás mozzanatai, és a direktté vált Mars is egyre több lendületet biztosít. A hosszabbodó nappalokkal érezhetően töltődünk mi magunk is.

Fontos tudnivaló, hogy egész hónapban (sőt április 21-ig) az összes planéta direkt, jobban érzékelhetjük, hogy körülöttünk minden halad, fejlődik. Régen volt ilyenben részünk, hiszen ősszel például 5 retrográd bolygó húzott vissza a múlt megoldatlan, újragondolandó kérdései felé.

A hónap fontos változása a Rahu naksatraváltása: a Kos csillagképben maradva a vénuszi Bharani naksatrából a Kétu uralta Asvinibe érkezik. Az átlagolt számítással (mean node) a naksatraváltás február 20-án, a valódi mozgást követő számítással (true node) már február 6-án. Érdemes megfigyelni saját életünkben, melyik váltás impulzusát érzékeljük, melyik mutatkozik meg valamilyen történésben. Mivel az új naksatra, az Asvini Kétu-energia, s ez kapcsolódik a múlttal, és a tranzit Kétu a kapcsolati Mérlegben van, például egy régi kapcsolat, ismerős felbukkanása jelezheti a naksatraváltást. Praxisomban a mean node-ot, azaz az átlagolt holdcsomópont számítását használom, személyes tapasztalataim számomra ezt támasztják alá, de mindenkinek a saját életében kell ezt megfigyelni.

Nézzük a naptárban a fontosabb váltások napjait.

Február 3. – A Mars a Rohini 3. padájába lép, és egyre jobban érzékelhetjük erősödését. A Bika Mars megmutatkozik a gazdasági, pénzügyi kérdések zaklatottságában, az indulatok felhorgadásában, a háborús helyzet aktivizálódásában.

Február 3-4. – Az Uránusz – mely a tradicionális dzsottishban nem értelmezett – aspektálja a Napot, amely hirtelen változásokat okozhat vezetői szinteken és erőnlétben. Kiszámíthatatlan napok lehetnek.  

Február 5. – Este Telihold van a Rák (Aslésha) Hold és a Bak (Sravana) Nap szembenállásából. Ez az állás emlékeztet a kapcsolatunkért érzett érzelmi felelősségre, de arra is, hogy gondolkodásunkban, megoldási elképzeléseinkben legyünk rugalmasabbak.

Február 7. – A Bakba érkező Merkúr kilép a Rahu és a Mars eddigi kellemetlen aspektusaiból, segít céljainkra, munkánkra koncentrálni.

Február 13. – A Nap belép a Vízöntő csillagképbe, ahol a közösségi élet, a barátokkal való időtöltés, a szociális érzékenység témáit melegíti fel.

Február 15. – A Halakba váltó Vénusz olyan területre érkezett, ahol emelt méltóságú, vagyis jól érzi magát. Március 12-ig marad itt, egy jegyben a Jupiterrel, a másik jóindulatú bolygóval. Sok lelki élményre, érzelmileg megmozdító időkre számíthatunk vele.

Február 16. – Fontos mozzanat a Nap és a Szaturnusz pontos együttállása a Vízöntő 3°34’-en, Dhanistha holdházban. Előtte és utána a Nap kb. 2-2 hétig égetetté teszi a Szaturnuszt, a pontos konjunkció (egyben Szaturnusz cazimi) azonban felfedhet valami lényegeset a Vízöntőbe alig 1 hónapja belépő Szaturnusz üzenetéből, a közösségi összetartozás, az egymásra utaltság és a politikai felelősségvállalás kérdésköréből.

Február 18. – A Neptunusz jó időre megérkezik a Halak csillagképbe (járt már itt 2022. április 18. és szeptember 11. között, azt megelőzően pedig 1857 tavaszától 1871 májusáig!!!). Az ő révén a szeretet, az érzékenység, az empátia, a finomérzékelés és a spiritualitás 14 éves fejlődése előtt állunk, de lesz részünk az áldozatiság széles skálájából is.

Február 20. – Reggel 8 körül Újhold a Vízöntő 7. fokán, a Vízöntő Szatabisha naksatrájában (Rahu -energia). Ez a naksatra a 100 gyógyítóról kapta nevét, és a gyógyítás-gyógyulás reményteljes állapotába hozhat bennünket, az emberiséget. Szép útmutató az Újhold által jelzett új asztrológiai hónapra. Szintén ezen a napon az átlagolt számítású Rahu a Kos Asvini holdházába lép. A jövő felé mutató Rahu a múlt energiáját hordozó Kétu-naksatrába kerül, s azt üzeni: ahhoz, hogy a jövőnket illetően megfelelő irányba kerüljünk, először valamit helyre kell tennünk a múltunkban, vagy visszahozhatjuk egy régi, akár előző életben szerzett képességünket.

Február 24. – A Jupiter Halak béli útján megérkezik az utolsó naksatrába, a merkúri Revatiba. Ezt a végső megértés naksatrájának is nevezik, amely egyúttal átvezető állomás az új ciklusba, amely a Kossal indul.

Namasté

Vishakati

Write A Comment