Decemberben szinte minden lényeges védikus hatás a Nyilas jegyre, és a két szembenálló jegy, az Ikrek-Nyilas tengely egyensúly keresésére irányul.

A Nyilas a filozófia, igazság, vallás, spiritualitás, politika, világnézet, ideológia, összességében úgy fogalmazhatunk, a szellemiség jegye. Mindenki számára olyan szinten élhető meg, ahogy azt a neveltetése, a társadalmi beágyazódása, és reinkarnációkon át megtett tudati fejlődése lehetővé teszi.

A hónap 5 Nyilas bolygóval indul: a jóindulatú Jupiter és Vénusz az ártalmasnak tartott Kétu, Szaturnusz és Plútó társaságában találja magát.

A Nyilas stellium a szellemi úton késztet bennünket fejlődésre: elavult nézeteink felismerésére és letételére, nyitásra az új, a más, a körültekintőbb véleményalkotás felé. A Nyilas múlt- vagy jelenbeli ideológiai rugalmatlanságát, dogmatizmusát, ítélkezését a vele szemben álló Ikrek Ardra Rahu is erőteljesen nyitogatja, mert terel a sokszínűség, a viszonylagosság felé.

A hónap asztrológiailag legmozgalmasabb időszaka karácsony napjaira esik, tetőpontja a Nyilas Múla Újhold Napfogyatkozással.

Nézzük a hónap fontosabb védikus változásait a naptárban!

December 5. – A Skorpió Merkúr hetei kezdődnek. Járt már itt retrográd hetei kezdetén, október 23-a körül. Elmélyülő gondolkozás, intenzív belső pörgés. Mivel manipulatív tendencia, ügyeljünk arra, hogy se mi ne akarjunk másokat illetéktelenül befolyásolni, és magunkat se hagyjuk.

December 12. – Reggel 6 körül Telihold a Skorpió Dzsjéstha Nap és a Bika Mrigasira Hold között. Üzenete a kötődés-elengedés viszonyáról szól fizikai és lelki szinten. Ettől a naptól kezdődően egy hétig Jupiter-Uránusz trigon fényszögkapcsolat van az égen, amely gondolkodásunk felébresztését, megújítását sürgeti. Ki kell mozdulni régi hozzáállásunkból, rá kell jönnünk, mit kellene máshogyan látni.

December 15. – A Bak jegyébe érkezik a Vénusz, hozza magával a belső vágyat a több magunkkal töltött időre. Időszakában szívesen foglalkozunk gyerekekkel.

December 16. – A Nyilasból előző nap távozó Vénusz helyére belép a Nap, szellemiségünk és vitalitásunk jelzője. Az elkövetkező 30 napban találkozik számára barátibb és kevésbé kedvelt bolygókkal, amely találkozók érzékenyen érintik majd közérzetünket, integritásunkat és egészségünket. Karácsonykor a Jupiterrel lesz egy támogató, harmonikus találkozója, 30-án viszont egy nehezebb a Kétuval. Részletesen foglalkozunk majd a Nyilas Nap útjával.

December 25. – Sűrűsödik a Nyilas csoportosulás, a nap folyamán belép ide a Merkúr és a Hold is. Ezen és a következő napon 7 bolygó áll a Nyilasban, magasfeszültséget generálva mindennemű ideológiai kérdésben. Ne hagyjuk provokálni magunkat. Nagyon vigyázzunk szavainkra a karácsonyi forgatagban és az ünnepi asztalnál, valamint vezetési stílusunkra az utakon. Szintén ezen a napon a Mars 6 hétre saját jegyébe, a Skorpióba költözik. Azt érezhetjük – főként a Skorpiók és Kosok –, hogy visszatér az erőnk, sőt, indulatosak is lehetünk 1-2 napig.  

December 26. – A Nyilasban zsúfolódó 7 planéta a jegytéma intenzív aktualitására utal. Reggel 6 tájban együtt áll a Nap és a Hold a Nyilas Kétu-naksatrájában, a Múlában, azaz Újhold van. Részleges Napfogyatkozást idéz elő a Kétu közelsége – ez Magyarországról nem lesz látható. Gondolkodásban, beszélgetésben ütközős, közlekedésben balesetveszélyes, nehéz energiájú nap. Ugyanezen a napon a Szaturnusz naksatrát vált, és a Nyilas Nap-energiájába (Uttarasadha) lép. Jupiter-Nap együttállás is van. A fókuszban tehát a Nap van: énünk, a hatalomhoz, dominanciához, az apánkhoz vagy az apai minőséghez való viszonyunk, mit hiszünk ezekről, hogyan éljük meg.

Izgalmas, fordulatos hónap előtt állunk. Abbéli rugalmasságunk vizsgázik, hogy tudunk-e gondolkodásmódunkon, ideológiai hozzáállásunkon változtatni, felismerjük-e elavult, meghaladott nézeteinket. Minél rugalmasabbak és nyitottabbak vagyunk, annál gördülékenyebb lesz a folyamat.

Namasté

Vishakati

Write A Comment