A lassabb átmeneteket hozó november után egy turbulens december várható a védikus asztrológia olvasatában.

A hónap főszereplője a Mars és a hozzá hasonlóan harcias természetű Kétu. Hol a nyílt színen, hol a háttérben, intenzív energiáikkal, találkozóikkal eseménydússá teszik a hónapot.

A legmeghatározóbbnak tartott planéták közül Jupiter és Rahu energiát vált, amelynek hatása messze gyűrűzik.

Nem könnyíti meg karácsonyi készülődésünket a hónap közepén hátrálásba kezdő Merkúr – amely lelassítja a közlekedést, megbonyolítja a bevásárlást, és általában napi tennivalóink intézését -, de kapunk máshonnan segítséget, például a Bak Vénusztól.

Nézzük a részleteket, amelyeket a maguk idejében részletesen is kibontunk majd.

December 2. – A Vénusz a Bakba lép. Az általa képviselt vágyak, párkapcsolati minőség és anyagi értékek az elkövetkező hetekben gyakorlatiasabb megközelítést kapnak, mintegy leföldelődnek. Ünnepi készülődéseink során kifejezetten segítő hatás.

December 4. – A Szűz Jupiter holdi energiából marsikusba lép. Több erőfeszítést teszünk munkánkba, ezzel nagyobb pörgés, intenzitás jár. Egészségvonatkozása is lehet: testünk lappangó gócait gyulladásba hozhatja.

December 8. – Kikerültünk a Kala Sarpa jógából, kissé nyugalmasabb idők. Az Oroszlán Rahu  (felszállóholdcsomópont) a jegyen belül energiát vált, és az elkövetkező 8 hónapban gyakrabban hoz fel múltbéli, valaha szőnyeg alá söpört témákat.

December 10. – A Szaturnuszhoz közelítő Nap utoléri a küszöb őrét: ezen a napon Nap-Szaturnusz együttállás van az égen. Egónk térdre kényszerül, vezetői, főnöki minőségek sérülnek, csorbul a hatalom.

December 11. – A Mars jegyet vált, és belép a Vízöntőbe. Egy közösségek, barátok felé nyitottabb, kezdeményezőbb 6 hét következik. A Mars, csatlakozva a már itt időző Kétuhoz, aktivizálja a területet, fokozottabb balesetveszélyt, ütközéseket, agressziót hoz.

December  14. – Éjjel Telihold a Skorpió-Bika jegytengelyen. Nem ígérkezik könnyűnek, mert hordozza magában a néhány nappal korábbi Nap-Szaturnusz együttállás nehéz energiáit, feszültségét. Vizsga utáni leeresztés, vagy beavatás utáni eufória: kinek mi jut tudatossága és lelki, szellemi erőfeszítése nyomán.

December 15. – A feszültségekkel terhes napokból a Nap jegyváltása ígér oldást, mert ezen a napon átlép a Nyilas jegyébe. Megkönnyebbülés, kitágulás, távlatok – egy másik világba kerülünk.

December 19. – A Merkúr irányt vált, és a következő 3 hétben hátrálva szemlélteti a világot. Mivel nagyon a Plútó közelében teszi, balesetveszélyes, zavaros időszakot jelöl. Fokozott óvatosság szükséges mozgásunkban, közlekedésben, önmérséklet vitáinkban, beszélgetéseinkben.

December 28. – Karácsonyunk meglehetősen puskaporosnak ígérkezik a két agresszor, a Kétu-Mars együttállása miatt akár magánéletünkben, akár tágabb értelemben. Kerüljük a felesleges vitákat, ne ugorjunk a provokációkra, és legyünk rugalmasak elveink, ideáink képviselete során – főleg az ünnepi asztal mellett. Társasági vágyunkat, idealizmusunkat  emeli a Vízöntőbe lépő Vénusz. Fókuszban a Vízöntő országok: Oroszország, Ukrajna, Skandinávia.

December 29. – A reggeli Újhold egy nagy, tisztázó konstelláció az égen. Lehetőséget ad egy új kezdetre, a december hozta nehéz helyzetek áttekintésére és a feszültségek elengedésére. Egyúttal a Kala Sarpa jóga lezáró napja. Szintén ezen a napon fordul előre 5 hónapos hátrálás után az Uránusz.

Türelem, szeretet, béke a szívekben, és kívül maradnak a decemberi viharok.

Adventi szeretettel

Vishakati

 

 

Write A Comment