A nyár harmadik hónapja megpihenés a nagy őszi változások előtt. A négy retrográd bolygó (Plútó, Szaturnusz, Jupiter, Neptunusz) a lelassulás érzetét keltik, a halmozódó Oroszlán bolygók pedig – a szemközti Jupitertől megtámogatva – sok öröm és élmény felé terelnek bennünket. Mintha lehetőségünk lenne a mögöttünk álló másfél nehéz év elfelejtésére, a korlátozások és veszteségek kitörlésére, a töltődésre.

Az augusztust tekintsük a kikapcsolódás idejének, egyúttal azonban felkészülési időszaknak is. Töltsük fel egészségraktárainkat, erősítsük meg immunrendszerünket, és telítődjünk érzelmi élményekkel, hogy az őszi fordulatokat kedvezőbb alaphelyzetből éljük majd meg. A Jupiterrel szemben, az Oroszlánban gyülekező, majd átvonuló bolygók (Mars, Vénusz, Merkúr, Nap) jó lehetőséget kínálnak erre.

Néhány kellemetlenebb napot, időjárás szempontjából is hullámzóbb időszakot jelentenek majd a Rákból a gandantán át az Oroszlánba érkező bolygók: a Merkúr augusztus 7-9. között, a Nap pedig az augusztus 15-17. közti napokban.

Fordulatot tesz az Uránusz is, 20-án hat hónapra hátrafordul, új tanulnivalókat, megértéseket tanítva a mértékletesség kontra végletesség témájában és kapcsolati dinamikáink területén.

Nézzük az érdekesebb augusztusi védikus fordulatokat!

Augusztus 1. – A Nap és a Merkúr pontos együttállása a Rák csillagképben: Merkúr cazimi, azaz a Merkúr a Nap szívébe kerül, amely lehetőség kristálytiszta gondolatiságra, szép megértésekre. Előtte-utána napokig égetett a Merkúr, ezért analógiái sérüléseket szenvedhetnek el. Ezt például nehézkes vagy túlságosan érzelmes gondolkodásban, közlekedési anomáliákban, informatikai gikszerekben élhetjük meg.

Augusztus 2. – A Rák Pusja (szaturnikus) Nap és a retrográd Bak Szaturnusz szembenállása: két, egymással ellenséges viszonyban lévő bolygó néz farkasszemet. A konstellációt az autoriter Nap témái szenvedhetik el például életerőcsökkenés, önbizalom megingása, szellemi vakfoltok formájában. Vezetői szerepkörben vagy apai minőségben hozhat nehezebb megéléseket.

Augusztus 7-9. – A Merkúr a Rákból halad át az Oroszlánba a két jegy határán lévő gandanta zónán át, ez mindig zavarosabb napokat jelent. Óvatosság javasolt a kommunikációban és a közlekedésben, azaz merkúri vonatkozásokban.

Augusztus 8. – Délután 4-kor a Rák csillagkép merkúri naksatrájában (Aslesha) Újhold van a jegy legvégén, gandantán áthaladó Merkúr szoros közelségében. Aslesha egyszerre tartalmaz keménységet és törékenységet, és mélyen kapcsolódik a kundalinival. Az Aslesha Újhold üzenete: itt az idő mentális berögzültségeink, tudati fixációink oldására bármely vonatkozásban.

Augusztus 8. – Néhány órával később a Merkúr átlép az Oroszlánba, ahol csatlakozik a Mars-Vénusz-Hold hármasához. Életöröm, kellem, társasági élmények, románcok napjai.

Augusztus 9-10. – Az Oroszlán 13. fokán a Mars egyforma távolságra van a Bika Rahutól és a Skorpió Kétutól, amely hozhat rejtett, de felszínre kívánkozó indulatosságot, agresszivitást. Nem veszélytelen napok, kerüljük a vitás helyzeteket és a döntést fontos kérdésekben.

Augusztus 11. – A Vénusz Szűzbe lépésével csökken az Oroszlán stellium, más energiák érkeznek. A Vénusz a Szűzben esésben van, analógiái (kapcsolatok, vágyak, nőiesség, anyagiak) elbizonytalanodnak, és fokozódik a kritikusság önmagunk és környezetünk felé. Párkapcsolatunk ezekben a hetekben tűnhet nehezebbnek, túlélése érdekében tegyük takarékra magunkat, de újat se most próbáljunk keresni.

Augusztus 16. – A Nap is átkel a Rák-Oroszlán jegyhatár gandanta sávján augusztus 15-17. között. Ennek bizonytalansága, esetleg csapadékosabb napjai után saját jegyébe lépve nagyon megerősödik: sugárzó, életerős, teremtő energiákat képvisel. Jót tesz neki az is, hogy kiszabadul a Rákból, a Szaturnusz korlátozó szembenállásából. A Nap erős hónapja következik, nagy melegekkel.

Augusztus 20. – Ettől a naptól kezdve a Kos Uránusz retrográd 2022. január 18-ig. A fordulat a Kos 20°-án történik, megjelölve ezt a fokot az ekliptikán. Az Uránusz mindvégig a vénuszi Bharani naksatrában marad, dolgoztatva a önállóság/függőség kérdésén, a végletesség szelídítésén, kapcsolódási minőségünk átalakításán.

Augusztus 22. – Kora délután Telihold az Oroszlán Kétu területén (Magha) járó Nap és a Vízöntő marsikus naksatrájában levő Dhanistha Hold között. Az Oroszlán Nap a Mars és a Merkúr társaságában individuális oldalunkat, kreatív képességeinket, vállalkozó szellemünket reprezentálja, vele szemben a Vízöntő Hold – a közeli Jupitertől megtámogatva – közösségi, másokért tenni képes és akaró énünket.

Augusztus 26. – A Merkúr gyors tempóban elhagyja az Oroszlánt, és saját jegyébe, a Szűzbe érkezik. Itt már érezhetően fékeződik a haladása (készül szeptemberi retrográd periódusára). A Szűz Merkúr idején a test, egészség-betegség témája felerősödik, nem függetlenül a covid várható őszi, 4. hullámával. Ez összecseng azzal, hogy a Bakba visszaérkező Jupiter szeptember 15. és november 18. között ismételt korlátozásokat valószínűsít, és a szeptember 5-én Szűzbe érkező Mars is a testi teendőket helyezi fókuszba.

Az augusztus azonban a miénk: kisebb döccenőktől eltekintve élvezzük, és készítsük fel testünket, lelkünket a nehezebb őszi hónapokra.

Namasté

Vishakati

Write A Comment