Július cseppet sem volt könnyű: a sok retrográd bolygó miatt lassan csordogáló időt, nehezen irányítható folyamatokat, és sok nehéz, visszahúzó lelki áramlatot érzékelhettünk.

Ez volt a gödör alja, ahonnan augusztusban kezdünk kikecmeregni. Lendületbe hoz bennünket két retrográd bolygó, a Merkúr és a Jupiter megindulása előre, a Merkúr már augusztus 1-jén, a Jupiter a hónap közepén. Főként az Ikrek és a Szűz jegyűek, valamint a Halak és Nyilasok fogják jótékonynak érezni ezeket a fordulatokat, de mindannyian nyertesei leszünk.

Az is energikusabbá tesz majd bennünket, hogy a régóta harcoló (Ikrekben) vagy gyengélkedő (Rákban) Mars is erőre kap az Oroszlánban, ahová augusztus 9-én érkezik. A Kosok és Skorpiók számára igen kedvező váltás.

A hónap próbatételei a Nap általi megégetés (kombusztálás), valamint 4 planéta (Mars, Vénusz, Nap, Merkúr) átkelése a Rák-Oroszlán jegyhatáron, amely egyúttal gandanta zóna is, azaz a szokásos jegyhatárnál rázósabb terület, óvatosságot kérő napok. Az Oroszlánban aztán jól érzik majd magukat és sok erőt, fényt adnak, de ehhez a gandantán át kell jutni – nekik is, nekünk is.

A megégetés a hónap közepén a Vénuszt, a hónap végén pedig a Marsot érinti, ekkor kerülnek túlságosan közel a Naphoz. A védikus asztrológia úgy tartja, ilyenkor a Nap csorbítja az adott planéta jelentéstartalmait és hatását.
A Vénusznál kapcsolati furcsaságok, akadozások, esetleg anyagiak terén érkező meglepetések formájában jelentkezhet az égetettség, és főként a Bikák, illetve a Mérlegek lehetnek rá érzékenyek (időtartama kb. augusztus 7-21).
A Marsnál pedig erőnléti, aktivitásbeli ingadozások lehetnek, amelyeket elsősorban a Kosok és Skorpiók élhetnek meg nehezen (időtartama kb. augusztus 27.-szeptember 7.).

Érdekesség, hogy augusztusban két Újhold is lesz. Ők mindig új négyhetes ciklusok beindítói, amelyek önálló üzenettel bírnak.

És még egy konstelláció, amire érdemes figyelni: július 30-tól augusztus 12-ig – aztán majd augusztus 27-től szeptember 8-ig – ismét Kála Sarpa periódusban vagyunk, amely egy szélsőségesebb, valamilyen szempontból kiegyensúlyozatlan 2 hetet jelent. Kála Sarpa= a Rahu-Kétu tengely egyik oldalára kerül az összes planéta, felborul az égi egyensúly.

Íme a fontosabb változások a naptárban:

Augusztus 1. – A Merkúr kora reggel direktté válik az Ikrek utolsó fokán. Az irányváltó Merkúr ezen a napon hozhat kaotikus viszonyokat a hatóterületén (közlekedés, utazás, média, kommunikáció, internet), érdemes erre tekintettel lenni.
Szintén ezen a napon Újhold a Rákban, szaturnikus területen (Pusja). Üzenete megbetegítő szélsőségeinkről, fanatizmusunkról és ezek szükséges tisztulásáról szól.

Augusztus 3. – Az immár előre haladó Merkúr – 4 napos Ikrek tartózkodás után – visszatér a Rákba, a család és a múlt jegyébe, hangsúlyt adva e témáknak.

Augusztus 9. – Oroszlán Mars: az erőnket, aktivitásunkat, kezdeményezőképességünket meghatározó planéta erős jegyébe lép, s ezzel jócskán megtámogat bennünket. Jóindulatú, segítő váltás. A gandantán átkelés óvatosságot igénylő napjai augusztus 8-9., amelyet különösen a Kosok és Skorpiók tartsanak tiszteletben.

Augusztus 11. – Jupiter előre indulás, több mint négy retrográd hónap gyötrő lelki tendenciái után részbeni megkönnyebbülés (a jegyváltás novemberi időpontja jelenti majd a tényleges felszabadulást). Szintén jótékony fordulat.

Augusztus 12. – A Kosban haladó Uránusz visszafordul, és retrográd marad január 11-ig. A Kos Uránusz gondolkodás- és látásmódunkat tornásztatja, ezúttal ismétlő jelleggel. Retrográd Uránusz idején gyakoribbak a földmozgások, a vulkáni aktivitás, földrengés.
Ugyanakkor az első Kála Sarpa időszak vége, amely megnyugvást hoz.

Augusztus 14. – A Vénusz együttállása a Nappal, majd elé kerülése. Az együttállás a Nap általi megégetést is jelenti, amely a vénuszi jelentések (vágyak, kapcsolatok, anyagiak) hibás megnyilvánulását okozhatja az együttállás körüli hetekben, hozzávetőleg augusztus 7-21. között. Bikák, Mérlegek számára kényesebb napok.

Augusztus 15. – Kora délután Telihold a Rák Aslesha Nap és a Bak Dhanistha Hold között, fókuszban az egó és lefaragásának kérdése.

Augusztus 16. – Az Oroszlánba lép a Vénusz, és bár még közel van a Naphoz, elkezd erősödni. Azokban a hónapokban, amikor a Vénusz a Nap előtt jár az égi úton, a szív, azaz az érzelmi oldal jobban tud érvényesülni, mert a Vénusz képviselte szív vezeti a Nap képviselte egót. A gandantán történő átkelés napjai augusztus 15-17. A Bikák, Mérlegek megfontoltak legyenek.

Augusztus 17. – A Nap is megérkezik saját jegyébe, az Oroszlánba, ahol természetesen ragyogóan érzi magát. Erőt, vitalitást, magabiztosságot sugároz ránk egy teljes hónapig. A Nap gandanta augusztus 16-18. között kér odafigyelést, főként az Oroszlánok ne hagyják sürgetni magukat.

Augusztus 26. – A Mars, Vénusz és Nap után a Merkúr is belép az Oroszlánba. Az ő gandantán való átkelése (aug. 25-26.) után energikus, kedvező időszak jön, ahol a főszerep a játékosságé, a gyerekeké, örömképességünké.

Augusztus 27. – Újabb Kála Sarpa kezdete, amely szeptember 9-ig tart. Hullámzóbb, bizonytalanabb időszak. Hozzávetőleg egybeesik a Mars égetettségének heteivel.

Augusztus 30. – A hónap második Újholdja, amikor az Oroszlán Kétu-naksatrájában (Magha ) együttáll a Nap és a Hold. Bárminemű – családban, munkahelyen, közéletben, de akár közlekedésben – adódó hatalmi helyzetünk átgondolását, felelősségének megértését kéri.

Szép augusztust kívánok szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment